Слободно време

„ПАЛЧИЦА“ НА ФЕСТИВАЛУ „МАЛИ ЈОАКИМ“ У ГРАЧАНИЦИ, „ТРИ ПРАСЕТА“ НА СЦЕНИ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Репертоар Позоришта лутака за текућу седмицу:

Четвртак 13. мај, 13.00 часова, Дом културе Грачаница
„Палчица“ у режији Драгане Милошевски Попове
Учешће на Тринаестом фестивалу професионалних позоришта за децу и младе „Мали Јоаким“

Палчица (фото Иван Николић)
Палчица (фото Иван Николић)

Кратак садржај:

Када једна усамљена жена пожели да има дете из цвета лале роди се Палчица, девојчица мала попут палца, како јој и само име каже. Она у почетку бива срећна са својом мајком, међутим, како одраста њена љубав престаје да јој буде довољна и она креће у свет у потрагу за срећом. Тај њен пут пун је искушења и опасности. На крају, захваљујући својој доброти она бива награђена и налази свет у ком се осећа као код куће.

Недеља, 9. мај у 11.30, сала Позоришта лутака
„Три прасета“ у режији Зорана Лозанчића

Три прасета (фото: архива Позоришта лутака Ниш)

Кратак садржај:

Mодерна прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Цветна ливада је њихово омиљено место за игру. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. Али три прасета су успела да се спасу. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успе да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Представе се одржавају уз поштовање свих епидемиолошких мера.

ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА УЧЕСТВУЈЕ НА 13. ФЕСТИВАЛУ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „МАЛИ ЈОАКИМ“

Данас почиње Тринаести фестивал професионалних позоришта за децу и младе „Мали Јоаким“, који се одржава од 10. до 16. маја у Грачаници, на коме ће Позориште лутака Ниш учествовати са представом „Палчица“ у режији Драгане Милошевски Попове.
По одлуци селектора Спасоја Ж. Миловановића у такмичарском програму биће изведено седам представа професионалних позоришта из Приштине, Врања, Крагујевца, Крушевца, Лазаревца и Ниша, док ће Народно позориште из Пирота извести представу у ревијалном делу програма, у част награђених.
Позориште лутака Ниш наступа у четвртак, 13. маја у 13.00 часова у Дому културе у Грачаници, који је са Народним позориштем у Приштини и Заједницом професионалних позоришта Србије домаћин овог издања фестивала.

Палчица (фото Иван Николић)

Распоред представа:
10. мај: СИРАНО – Народно позориште у Приштини
11. мај: ГОЛИ КРАЉ – Позористе за децу Крагујевац
12. мај: ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА – Врање
13. мај: ПАЛЧИЦА – Позориште лутака Ниш
14. мај: СРЕБРНИ ЦАР – ПУЛС Театар Лазаревац
15. мај: МАЧАК ОТИШАО У ХАЈДУКЕ – Крушевачко позориште
16. мај: ТРИ ПРАСЕТА – Крушевачко позориште

Током фестивала ће бити строго поштоване мере против ширења ковида-19, па ће представе бити извођене пред ограниченим бројем гледалаца.
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com