Слободно време

„ПАЛЧИЦА“ НА ФЕСТИВАЛУ У АЛЕКСИНЦУ

Палчица (фото Иван Николић)

Позориште лутака Ниш учествује са представом „Палчица“ на Трећем зимском позоришном фестивалу за децу чији је организатор „Театар 91“ из Алексинца.

Фестивал је покренут са циљем да се окупе најбоља драмска позоришта за децу из Србије, подстакне међусобно креативно надметање у режијским, глумачким, сценографским и костимографским идејама.

Палчица (фото Иван Николић)
Палчица (фото: Иван Николић)

По избору овогодишње селекторске комисије коју чине глумица Јелена Стајковац, књижевник Саша Симоновића и глумац Милорад Дамјановића у такмичарском програму учествује пет професионалних позоришта из Београда, Новог Пазара, Бечеја и Ниша, док ће представу у част награђених на затварању фестивала извести Крушевачко позориште. У образложњу комисије се наводи да „предложене представе испуњавају све захтеве Фестивала и да својим квалитетом гарантују висок уметнички ниво какав Фестивал захетва“.

Текст за представу „Палчица“ је по мотивима бајке Х.К.Андерсена написала Милена Деполо, а режирала Драгана Милошевски Попова. Улоге тумаче: Александра Павловић, Марија Цветковић, Јелена Ђорђевић, Срђан Миљковић и Младен Милојковић.

Фестивал се одржава од 29. јануара до 3. фебруара, Позориште лутака Ниш наступа у петак 31. јануара у 19.00 часова у Дому културе Алексинац.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com