Слободно време

Пета недеља Малог Позоришта „Душко Радовић“ на интернету

У среду 22.4. у 19:00 (реприза у суботу у 19:00) у оквиру „Бајке у 7“, на програму је „Мала сирена“ Ханса Кристијана Андерсена. Уз сваку бајку, долази и пропратни текст о писцу, композитору музике, као и самој бајци, уз предлоге како да слушање бајке учините што занимљивијим и интерактивнијим. Бајке чита и оживљава добро познати глас Владиславе Ђорђевић, а дизајн звука потписује Павле Гајић.

У петак, 24.4. у 17часова, на нашој инстаграм страници, придружите нам се на „Малом путовању кроз историју уметности“. Сваке радне недеље обрађујемо тему другог уметника, односно уметнице, и једног њиховог уметничког дела, уз посебан осврт на историјски контекст и причу која прати то дело – наравно, у формату блиском и разумљивом најмлађима. Наша стручна сарадница је Лили Перовић, званични водич музеја Лувр и Орсеј. До сада смо путовали кроз живот и дело Виже Лебрен, Жак Луј Давида и Албрехта Дирера. У четвртој епизоди истраживаћемо живот и дело Ђузепа Арчимболда, енигматичног италијанског сликара чувеног по портретима где су лица састављена у целости од воћа, поврћа, цвећа, књига и морског живља – у духу овонедељне теме, посебно ћемо се задржати на овом, последњем.

„Садржаја има у изобиљу, али Мало позориште Душко Радовић се труди да најмлађима понуди квалитетне представе које на првом месту подстичу на размишљање и закључивање. Оне морају да буде емпатију, дају снагу и инспиришу доброту. Трудимо се да градимо програм који има важну моралну и едукативну улогу у животу малишана. Поред емитовања снимака представа покренули смо и програме који на забаван начин представљају класике сликарства, литературе и музике. Кроз радио драме, квизове и радионице класична музика и сликарство се повезују са драмом на нивоу примереном и занимљивом деци. Велико интересовање публике је потврда потребе за културним садржајем ове врсте и то охрабрује позориште Душко Радовић да настави. Околности су нове, али позориште је древно и оно ће увек пронаћи пут до публике.“ – рекао је Александар Николић, директор Малог позоришта „Душко Радовић.

Моби Дик (фото: Мало позориште „Душко Радовић“)

У недељу, 26. 4. у 12 часова, позориште долази код Вас са представом „Моби Дик“ по тексту Димитрија Коканова, у режији Снежане Тришић. У овој врло занимљивој адаптацији чувене приче, кит Моби Дик, немилосрдна морска неман која потапа бродове и једе морнаре, страх је и трепет за све, осим за девојчицу Рејчел. Рејчел на први поглед изгледа као сасвим обично дете које је са родитељима на летовању, али њој је поверен важан задатак – да спасе Моби Дика од капетана Ахаба и његове посаде.

Емитовања на YТ каналу Малог позоришта „Душко Радовић“:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com