Слободно време

Подржи цртаће! Почиње месец домаће анимације

Први регионални инвестициони фонд за развој анимираних филмова, Анимонд, покреће кампању “Подржи цртаће!”

У периоду од 15. априла до 15. маја публици ће бити представљена 4 кратка анимирана филма локалних аутора који су у завршним фазама производње. То значи да им је потребно јако мало како би уобличили своје приче, у чему им је неопходна подршка заједнице.

У доба када смо преплављени разним облицима краткорочне забаве, мисија Анимонда је да подстакне производњу маштовитих филмова који ангажују публику различитих интересовања и генерација. Пројекти у фокусу прошли су процену од стране тима стручњака, продуцената и уметника, а сваки од њих промишљено и игриво приступа анимацији, која је неретко један од кључних фактора у обликовању дечијег односа према свету. Пружање подршке локалним ауторима директно утиче на стварање друштва у којем садржај за децу и породицу има посебан значај.

Анимонд се обраћа појединцима, организацијама и компанијама. Инвестиције, почев од 500 динара навише, могу се приложити посећивањем веб странице појединачних пројеката, а организатори и аутори су припремили и низ узбудљивих наградних пакета.

Цртани филмови којима је потребна подршка:

1. Ја сам Акико, аутора Дамира Романова – Заснован на награђеном роману Стефана Тићмија, овај кратак филм представља нам необичну девојчицу чија машта је често доводи у невоље у школи.

2. Дете у мени, ауторке Анђеле Јоковић – Ауторкино лично виђење света одраслих који заборављају како је то бити дете и радовати се чудима у свакодневном: на пример, барици у сред кишног дана!

3. Лебдење, пројекат Јелене Милуновић – Свет младе девојке се руши када сазна за борбу свог оца са исцрпљујућом менталном болешћу.

4. Рубен и папагај, аутора Стевана Митровића – Усамљен и мрзовољан концертни диригент у пензији бежи у природу, али га тамо прати сапутник који буку града преноси на читаву шуму.

Анимонд вас позива да учествујете у носталгичној шетњи до цртаћа који су обележили ваше детињство!

Поделите их на друштвеним мрежама, пишите зашто су вам важни и како су вас обликовали и означите објаву хештегом #mesecdomaćeanimacije и/или #podržicrtaće.

О Анимонду

Анимонд је веза између анимираних пројеката и инвеститора. Њихов портфолио обухвата приче о наградама и успесима на међународним фестивалима, те разноврсне активне пројекте са детаљним информацијама о сваком: укључују продукцијски тим, синопсисе и буџетске захтеве. У питању су пажљиво одабрани наративни филмови који су већ остварили значајне финансијске прекретнице, а Анимонд предводи последње фазе њиховог развоја. Са чврстом посвец́еношц́у оживљавању анимираних филмова, настоји да негује успешан екосистем за креирање цртаћа који померају границе. А сама анимација свакако не познаје границе – она је универзални језик човечанства.

За више информација и донације посетите www.animond.co

Фото: Анимонд Промо

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com