Слободно време

Позориште лутака добитник награде „Златна анима – Радослав Лазић“ на „Лут фесту“ у Источном Сарајеву

Прексиноћ је на свечаној церемонији отварања Двадесет четвртог међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ у Источном Сарајеву Позоришту лутака Ниш додељена награда „Златна анима – Радослав Лазић“ за допринос развоју и афирмацији луткарске уметности и традицији луткарства.

Директор фестивала Витомир Митрић је награду која носи име једног од најпознатијих српских позоришних стваралаца уручио директорки Позоришта лутака Милици Радуловић, која се том приликом захвалила организаторима и Савету фестивала и рекла: „Награда потврђује квалитет нашег рада и очување традиције луткарства које негујемо у Нишу„.

Директорица Позоришта лутака Милица Радуловић

Потом је извођењем представе нишког позоришта „Вук и седам јарића“ фестивал и званично отворен. Због великог интересовања представа је била изведена и јуче, а наредних фестивалских дана, до петка 29. септембра када се фестивал затвара, публика ће видети и остварења театара из Србије, Естоније, Француске, Израела, Федерације Босне и Херцеговине и Републике Српске и пратити разноврстан пратећи програм.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com