Слободно време

Позориште лутака на „Лут фесту“ у Источном Сарајеву

ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА УЧЕСТВУЈЕ НА ДВАДЕСЕТОМ „ЛУТ ФЕСТУ“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Позориште лутака Ниш учествује са представом „Мала принцеза“ на Двадесетом међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ који се одржава од 12. до 17. маја 2019. године у Источном Сарајеву под мотом „Анима у срцу“.

Поводом великог јубилеја, директор фестивала Витомир Митрић каже: “Овај фестивал има културну мисију која је дјеловала недостижно и ми нисмо могли замислити прве године када смо кренули са фестивалом да ћемо имати овако квалитетан програм и фестивал који се признаје у свијету“. Нагласио је да је 20 година луткарства у Источном Сарајеву обележило исто толико генерација нове младе позоришне публике, којој је усађена љубав према луткарству и позоришној уметности. “Фестивал је луткарским остварењима учио младе да његују љубав, поштују различитости и у својим срцима гаје чистоту душе и праве вриједности”, истиче Митрић.

На фестивалу представе ће извести 15 позоришта из: Естоније, Аустрије, Италије, Шпаније, Белгије, Хрватске, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије.

Програми овогодишњег фестивала биће реализовани у 10 градова и општина Републике Српске, а Позориште лутака Ниш наступа:

– У среду 15. маја у Културном центру Теслић, у 13.00 часова;
– У четвртак, 16. маја у Култрном центру Пале у 12.00 часова;

Представу „Мала принцеза“ режирао је Александар Кањевац, а на фестивалу ће наступити Марија Цветковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић и Јелена Ђорђевић уместо Станиславе Јоковић која иначе игра у овој представи.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com