Слободно време

Позориште лутака Ниш овог викенда изводи три представе

„Царев заточник“ и „Пинокио“ у „Ноћи позоришта“ и „Корњача и зец“ на матичној сцени

Субота, 28. новембар

Манифестација „Ноћ позоришта“ која се одржава у суботу 28. новембра под називом „Између IX и X чина“ имаће ове године онлајн издање. Организатори истичу да је требало да буде десета по реду, али да ће је „рачунати као манифестацију између девете и десете да би јубиларну десету прославили како доликује“.

Позориште лутака Ниш ће учествовати у „Ноћи позоришта“ са две представе:

• У оквиру званичног дела програма биће приказана представа „Царев заточник“ редитеља Зорана Лозанчића;

• У оквиру посебног, хуманитарног програма „Позориштанце за Мињу“ биће приказана представа „Пинокио“, редитеља Зорана Лозанчића;

Хуманитарни програм намењен је девојчици Мињи Матић (2019) која болује од спиналне мишићне атрофије за чије лечење је потрбено сакупити још око 800.000 долара (Фондација „Буди хуман“). Приступ овом програму биће СМС порука 845 на број 3030.

Целокупан програм и линкове ће организатори објавити у петак 27. новембра у вечерњим сатима, а потом ће их Позориште лутака објавити и на својој Фејсбук страни.

Корњача и зец (фото: Позориште лутака)
Недеља, 29. новембар

У сали Позоришта лутака у недељу 29. новембра у 11.30 биће изведена „Корњача и зец“. Реч је о најновијој представи чија је премијера одржана почетком новембра.

Кратак садржај

Сем и Џим су последњи представници својих породица у хиљадугодишњој расправи о томе ко је бржи, зечеви или корњаче. Обојица тако надмени и поносити, налазе се једног дана на пропланку шуме како би једном за свагда тркањем решили ко је бржи. Када се трка, у којој обојица побеђују, заврши, схватају сав бесмисао њихове расправе и увиђају да су пријатељство и слога много битнији од икакве трке.

Представу је режирао Давид Алић, а улоге тумаче Дејан Гоцић и Тома Бибић.

Представа се одржава уз примену свих епидемиолошкх мера.