Слободно време

ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА НИШ ПУТУЈЕ У ТРГОВИШТЕ НА ДВАДЕСТ ДРУГИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „МАГИЧНА ЗАВЕСА“

Позориште лутака Ниш путује у Бугарску, у Tрговиште, где ће са представом „Вук који је испао из књиге“ учествовати на Двадест другом међународном фестивалу представа за децу „Магична завеса“ који се одржава од 15. до 19. маја.

Циљ фестивала је да упозна мале и младе гледаоце са неким од најбољих представа које су усмерене на њихове радости, снове и бриге и да истовремено подстакне развој драматургије која се бави актуелним питањима деце и младих.

Вук који је испао из књиге (фото: Селма)

Представу „Вук који је испао из књиге“ режирао је Драгослав Тодоровић, а улоге тумаче: Лазар Николић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић, Дејан Гоцић и Јелена Ђорђевић.

Позориште лутака Ниш, као једини учесник из Србије, наступа у среду, 17. Маја у 15.00 часова у Драмском тетару Трговиште.

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице ансамбл Позоришта лутака борави у Трговишту, у Бугарској, где учествује на Двадест другом међународном фестивалу представа за децу „Магична завеса“ са представом „Вук који је испао из књиге“, тако да у четвртак у уобичајеном термину у 18.00 часова неће бити представе.

У недељу 21. маја у 11.30 на репертоару је представа „Недостајање“.

Недостајање (фото: Фото Селма – Ђорђе Марковић)

Среда, 17. мај, 15.00
Учешће на Двадест другом међународном фестивалу представа за децу „Магична завеса“
„Вук који је испао из књиге“, Дрмаски театар Трговиште

Вук који је испао из књиге (фото: Селма)

Четвртак, 18. мај, 18.00
Нема представа

Недеља, 11, мај, 11.30
„Недостајање“

Недостајање (фото: Фото Селма – Ђорђе Марковић)

Представа је рађена по мотивима прича изванредног холандског писца Тона Телехена. Све се дешава у изузетно живахном и живописном царству разних животиња које све заједно живе у шуми и граде у њој своје односе, деле своје проблеме, савладавају тешкоће, забављају се, уче да се друже и воле и проводе заједнички своје време.

Представу је режирао Никола Завишић, а улоге тумаче: Тома Бибић, Станислава Јоковић, Мирјана Ђорђевић, Теодора Стојковић (к.г.) и Јован Живковић (к.г.).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com