Слободно време

ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА ОБЕЛЕЖАВА СВЕТСКИ ДАН ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ И СВЕТСКИ ДАН ЛУТКАРСТВА

Поштујући мере Владе Републике Србије и Кризног штаба, предстојећег викенда неће бити представа на матичној сцени, али је Позориште лутака поводом Светског дана позоришта за децу и младе и Светског дана луткарства припремило програм који ће гледаоци моћи да прате преко Јутјуб канала:

Субота, 18.00: Представа „Мали принц“
Недеља, 11.30: Представа „Царев заточник“
Мали принц (фото: Позориште лутака)

Ови датуми се обележавају у оквиру Недеље извођачких уметности која обухвата:

  • Светски дан позоришта за децу и младе, 20. март
  • Светски дан луткарства, 21. март
  • Светски дан позоришта, 27. март
Царев заточник (фото: Позориште лутака)

Светски дан позоришта за децу и младе, 20. март

Овај дан се обележава у организацији Међународне асоцијације позоришта за децу и младе АСИТЕЖ, под слоганом „Поведите дете у позориште“.

Јасна порука упућена одраслима. Без обзира ког су формата програми које позоришта широм света припремају, задатак је исти и важан: пренети поруке јавности о значају и дејству позоришта у развоју и васпитању деце и младих.

У име АСИТЕЖ центра Србије овогодишњу поруку поводом Светског дана позоришта за децу и младе припремила је Ања Суша, позоришна редитељка и професорка позоришне режије на Стокхолмском универзитету уметности.

Светски дан луткарства, 21. март

Светски дан луткарства се обележава под покровитељством Међународне заједнице која окупља људе из целог света који доприносе развоју луткарске уметности УНИМА, под слоганом “Заједно стварамо покрет!”
Луткари широм света обележавају 21. март као свој дан: изводе се бесплатне представе, одржавају радионице, изложбе и округли столови, читају се поруке исткнутих уметника из подручја луткарства. Овогодишњу поруку припремила је Одре Азул, генерална директорка УНЕСЦА.
Недеља извођачких уметности завршава 27. марта, обележавањем Светског дана позоришта.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com