Слободно време

ПРЕДСТАВА „СНЕЖНА КРАЉИЦА“ ОТВАРА САРАЈЕВСКИ ФЕСТИВАЛ ДЈЕЧИЈЕ УМЈЕТНОСТИ

ФЕДУ – ОНЛИНЕ, САРАЈЕВО 2020

Предства „Снежна краљица“ Позоришта лутака Ниш отвара Шести фестивал дјечије умјетности (ФЕДУ) који се одржава од 3. до 7. маја и који се ове године због актуелне пандемије из позоришних сала сели на интернет.

Реч је о фестивалу интернационалног карактера који негује ауторски израз за децу и младе, афирмише све гране уметности и развија љубав према стваралаштву код најмлађе популације. Обухвата драмско, литерарно, ликовно и музичко стваралаштво.

У драмском такмичарском програму наћи ће се седам представа позоришта из региона. Свечано отварање фестивала одржаће се у недељу 3. маја у 11.00 часова приказвањем представе „Снежна краљица“ коју ће гледаоци моћи да виде још једном истог дана у 19.00 часова.

Ауторски тим представе „Снежна краљица“: режија и сценографија Зоран Лозанчић и Јелена Ђорђевић, драматизација Радан Радовић, идејне скице Ерика Јановић, креација и израда лутака Душан Станковић и Драгани Ђурић, компјутерска анимација Александар Девић.

Снежна краљица (фото: Позориште лутака)

Улоге тумаче: Александра Павловић, Јелена Ђорђевић, Светлана Михајловић, Младен Милојковић, Урош Милојевић, Слободан Миљковић, Марија Цветковић и Татјана Миленковић.

Сви програми ће бити доступни на онлајн платформама Фестивала: на Фејсбук страни, Јутјуб каналу и сајту www.fedu.ba.

Удружење „ФАНИ“ као организатор фестивала позива све гледаоце да глас за представу која им се највише свиђа пошаљу путем месинџера или на мејл info@fedu.ba.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com