Слободно време

ПРЕДСТАВА „ТРНОВА РУЖИЦА“ ОТВАРА ПЕДЕСЕТ ТРЕЋЕ СУСРЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА СРБИЈЕ

Позориште лутака ће са представом „Трнова ружица“ учествовати на Педесет трећим сусретима професионалних позоришта лутака Србије који се одржавају од 29. новембра до 2. децембра у Београду.

Реч је о најзначајнијем националном луткарском фестивалу на коме учествују професионална луткарска позоришта из Суботице, Новог Сада, Београда, Зрењанина, Ниша и Крагујевца. Фестивал се организује у сарадњи са УНИМА центром Србије, а ове године под покровитељством Секретаријата за културу Града Београда и Министарства културе.

Представа „Трнова Ружица“, Позориште лутака Ниш (фото: Иван Николић)

Позориште лутака Ниш наступа првог фестивалског дана у 10.30 на сцени Позоришта лутака „Пинокио“, које је овогодишњи домаћин фестивала. Током четири фестивалска дана, публика ће видети још и представе: „Метармофозе“, Кад је био мрак“, „Дечак и месец“, „Животњске приче“, „Љубав и виолина“, „О једној обичној Црвенкапи“ и „Бајка о зачараној лепотици“, а последњег дана након доделе награда, у част награђених, представу „Јунак у трегерима“ ће одиграти Дјечје позориште Републике Српске.

Представу „Трнова ружица“ је режирао Владимир Лазић а на фестивалу ће је извести: Слободан Миљковић, Светлана Михајловић, Јован Живковић, Александра Павловић, Марија Цветковић, Јелена Ђорђевић и Тома Бибић.

Да подсетимо, представа је премијерно изведена октобра 2021. године и ово ће бити њено друго фестивалско извођење. На Осмом фестивалу Дјечије умјетности у Сарајеву ове године „Трнова ружица“ је освојила три награде: Гран-при, Награду за најбољу сценографију и креацију лутака и Награду за најбољу костимографију.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com