Слободно време

Представа Вук и седам јарића на Лут фест-у

Представа „Вук и седам јарића“ на Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ у Источном Сарајеву

Позориште лутака Ниш учествује са представом “Вук и седам јарића” на Двадесет четвртом међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ који се одржава у Источном Сарајеву од 24. до 29. септембра.

Овогодишње издање Фестивала одржава се под мотом „Глумац, лутка и анимација“ који представљају кључне елементе у представама и који су определили селектора и директора Фестивала Витомира Митрића у избору програма у коме је од 25 пријављених представа селектовано 11 позоришних кућа из Француске, Естоније, Израела, Босне и Херцеговине, Србије и Републике Српске.

По речима продуцента Фестивала Александре Митрић Штифанић „реч је о представама које трагају за новим облицима луткарске умјетности, али не занемарујући традиционалне форме, тежећи модерном, савременом, експерименталном и постмодерном у естетици европског и свјетског луткарства“.

Вук и седам јарића (фото: Фото Селма)

 

Позоришту лутака Ниш припала је част да својом представом 24. септембра у 18.00 часова отвори фестивал, а наступиће и наредног дана у 10.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Представу „Вук и седам јарића“ режирао је Давор Драгојевић, а улоге тумаче: Даворин Динић, Марија Цветковић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Јелена Ђорђевић и Теодора Стојковић.

Ово ће након недавног учешћа ове представе на Међународном фестивалу луткарства у Подгорици на коме je освојилa три награде, бити њен други фестивалски наступ.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com