Слободно време

Премијера анимираног филма „Ружица и камена тролица“ у оквиру филмске ревије Евро Фест за Децу (Euro Fest for Kids)

Премијера анимираног филма „Ружица и камена тролица“ данске редитељке Карле Нор Холмбек биће одржана у недељу, 4. фебруара у 14 часова у сали 6 МТС Дворане.

Премијера филма се одржава у оквиру филмске ревије Евро Фест за Децу који заједнички реализује Мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и МТС Дворана.

Премијера филма у Горњем Милановцу биће одржана, у понедељак, 5. фебруара у 18 часова у Великој сали Културног центра „Мија Алексић“, док ће филм у Лесковцу премијерно бити приказан у уторак, 6. фебруара у 13 часова у биоскопу Лесковачког културног центра.

У синхронизацији филма учествовали су ученици основних и средњих школа који су путем радионица “Како синхронизовати анимирани филм” имали јединствену прилику да завире у свет синхронизације цртаних филмова. Радионице су водили искусни глумци и филмски професионалци Весна Шашић Паштровић и Марко Марковић, заједно с инжењером звука Милетом Новковићем.

„Ружица и камена тролица“ је остварење које је приказано најзначајнијим филмским фестивалама за децу и младе међу којима се посебно издвајају: Анеси фестивал анимираног филма у Француској, Злин филм фестивал у Чешкој, Кристиансанд дечији филмски фестивал у Норвешкој итд. Ружица је цветна вила која је увек живела сама у свом грму. Више од свега сања да има пријатеља, али је превише уплашена да би икада напустила свој грм и зато га никада није пронашла. Међутим, породица мишева која живи испод Ружичиног грма верује да имају решење. Господин и госпођа Маус желе да се Ружица уда за њиховог сина Карла. Пре венчања спашава је лептир Свила и њих двоје брзо постају пријатељи. Када је Свила киднапован од стране камене тролице, Ружица коначно мора да превазиђе своје страхове од свега и усуђује се да спасе свог пријатеља.

Евро Фест за Децу ревија биће одржана симултано у Београду, Лесковцу и Горњем Милановцу уз присуство деце из свих градова (чланова пројекта). Ревију ће отворити носећи синхронизовани филм. Програм ревије биће ускоро објављен.

Пројекат Евро Фест за Децу (Euro Fest for Kids) је настао са циљем промоције европских филмова за децу и образовања младих у подручју филмске анимације и синхронизације. Синхронизовани филм ће премијерно бити приказан на филмској ревији која ће бити одржана од 4. до 7. фебруара у МТС Дворани, а након тога ће бити и дистрибуиран у биоскопима, чланицама Мреже киноприказивача Србије (Serbian Cinemas Network). Пројекат је подржан од стране програма „Сарађивати на иновацијама“ (Collaborate to Innovate) удружења Европских кинематографа (Europa Cinemas) – МЕДИА Креативна Европа.

Више о филму: https://www.mcf.rs/filmovi/ru%C5%BEica-i-kamena-trolica

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com