Слободно време

ПРЕМИЈЕРА КОМАДА „ОПАНЧАРЕВА ПУТЕШЕСТВИЈА“ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Поводом обележавања 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, на вечерњој сцени Малог позоришта „Душко Радовић“, са почетком у 20 часова, премијерно ће бити изведен комични комад са играњем и певањем „Опанчарева путешествија“. Оригинални сценарио и режију потписује Ђорђе Макаревић. Комад је настао у оквиру пројекта „Српска традиција – инклузувни програм“, који реализује НВО Маска, а који је финансијски подржао Градски секретаријат за социјалну заштиту. Већ неколико година уназад у сарадњи са Малим позориштем „Душко Радовић“, млади уметници са различитим сметњама у развоју имају прилику да покажу свој таленат и креативност кроз различите позоришне жанрове на различите теме. Овога пута тема је српска традиција и обичаји.

Аутор илустрације за програм и плакат је момак са аутизмом. У представи учествује 12 особа са различитим сметњама у развоју, 5 професионалних играча који су подршка на сцени као и оркестар од 6 професионалних музичара. Пројекат има за циљ да кроз уметност као универзално средство комуникације направи мост између осетљивих група и шире друштвене заједнице. Такође, млади уметници са сметњама у развоју кроз овај пројекат/представу, добијају на самопоуздању, оснаживању и самоафирмацији, што чини њихов живот садржајнијим и квалитетнијим. Представа је припремана у мало специфичнијим условима, уз поштовање свих мера у складу са епидемиолошком
ситуацијом.

На самом почетку вечери премијерно ће бити емитован спот за нумеру „Наша два срца“, за коју је текст написао Бора Ђорђевић, композитор и аранжер је Драгомир Станојевић, а изводе је Биља Крстић, Бора Ђорђевић, Горица Поповић, Снешка Јандрлић, Бојана Стаменов, Вокална радионица Бистрик, ВИС Небоград, продукција НООИС, финансијска подршка – Градски секретаријат за социјалну заштиту.

Oбележавањем овог значајног датума на овакав начин, шаљемо заједничку поруку о прихватању различитости и стварању друштвеног амбијента приступачног свима.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com