Слободно време

Премијера представе „Бајка о рибару и рибици“

У петак 13. октобра у 19.30 одржаће се премијера представе „Бајка о рибару и рибици“ у режији Вјере Видов, која је рађена по мотивима истоимене бајке А. С. Пушкина.

Кратак садржај

Главни лик је стари рибар који са својом женом скромно живи у трошној колиби крај мора. Његов живот се промени када улови златну рибицу која му обећа испуњење жеља уколико је врати у море. Он то и учини, али од ње не затражи ништа. Међутим, његова жена се страшно наљути и нареди му да од чаробне рибице затражи ново корито.

Кад се уверила да рибица успешно испуњава жеље, старица постаје злобна и сваким даном је тражила све више, од нове куће, одеће, накита до слуга и стражара. Није јој било довољно ни то што је постала царица, па затражи да управља морима, а да јој златна рибица буде слуга. Чувши то, рибица поништи чаролију и старица остаде без свега.

Бајка о рибару и рибици (фото: Фото Селма)

Једноставна прича, јасна поука о задовољству оним што имаш спрам бескрајне похлепе, као и маштовити и снени сензибилитет Пушкинове речи чине ову причу савршеним предлошком за луткарски експеримент за најмлађе”, наводи редитељка представе Вјера Видов.

Поред редитељке, ауторски тим чине и Нина Павловић, драматург, Наташа Ристић као асистент режије, Душан Станковић и Драгана Бреза који потписују креацију, израду костима, лутака и сценографије, композитор и дизајнер звука Зоран Булатовић – Бале и лектор Наташа Илић. Глумачки тим чине Слободан Миљковић, Светлана Михајловић, Александра Павловић, Татјана Миленковић и Наташа Ристић.

Бајка о рибару и рибици (фото: Фото Селма)
Препоручени узраст представе је 6+.
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com