Слободно време

Премијера представе „Снежна краљица“

Прва премијерна представа у новој сезони „Снежна краљица“ биће изведена у петак 4. октобра у 20.00 часова.

Режију и сценографију су радили недавно преминули глумац и редитељ Зоран Лозанчић и Јелена Ђорђевић, драматизацију Радан Радовић, идејне скице Ерика Јановић, креација и израда лутака поверена је Душану Станковићу и Драгани Ђурић, компјутерска анимација Александару Девићу, а фотографије потписује Даворин Динић.

Улоге тумаче: Александра Павловић, Јелена Ђорђевић, Светлана Михајловић, Младен Милојковић, Урош Милојевић, Слободан Миљковић, Марија Цветковић и Татјана Миленковић.

Кратак садржај представе:

“Снежна краљица” је једна од најлепших бајки Ханса Кристијана Андерсена коју прича о правом пријатељству и љубави чини изузетном.

Девојчица Герда креће на непредвидиво путовање пуно опасности да би пронашла свог пријатеља Каја кога је отела и зачарала зла Снежна краљица. На том путовању среће непокорну реку, луцкасту чаробницу, опасне, помало смешне разбојнике, ирваса Срелу, руже које певају, шашавог Гаврана и Гарвраницу, Краља, Принцезу и Принца из Смешног краљевства, Лапонку са Северног пола и на крају се сукобљава са Снежном краљицом. Љубав и искрено пријатељство су оно што побеђује зле силе, смирује мора и олује, доноси мир и радост.

Ова бајка показује колико је важно имати правог пријатеља који је ту да нас разуме и охрабри, а понекад кад се изгубимо, пробуди и врати у реалност. Да нас научи ста је важно, а шта не у животу. Да нас по потреби и удари по рамену, а да ми од тога оздравимо.

Представа је намењена деци старијој од пет година.

Петак, 4. октобар
20.00 „Снежна краљица“, премијера

Недеља, 6. октобар
11.30 „Снежна краљица“, прва реприза