Слободно време

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „ВУК И СЕДАМ ЈАРИЋА“ И РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „ВУК И СЕДАМ ЈАРИЋА“

У среду 7. јуна у 19.30 одржаће се премијера представе „Вук и седам јарића“ редитеља Давора Драгојевића, која је рађена по мотивима истоимене бајке Браће Грим.

О представи:

„Вук и седам јарића“ једна је од првих бајки са којом се деца сусрећу. Причају им је маме, тате, баке, деке… А ми смо желели да то учинимо на један други начин – уз предивне лутке, одличну музику, лепу сценографију и сјајну глумачку игру. Бајком о малим јарићима који остају сами код куће и који се суочавају са претњом страшног вука, многим девојчицама и дечацима који први пут долазе у позориште, а и онима који су наша верна публика, приближићемо лепоту позоришне уметности и послати снажне поруке о важности правих Људских вредности.

Занимљивост представља и што ће се овај наслов први пут наћи на репертоару Позоришта лутака.

Ауторски тим: Текст и режију потписује Давор Драгојевић, креацију и израду сценографије, лутака и костима Кирил Василев. Композитор је Веселин Френки Богићевић, лектор Наташа Илић, а асистент режије Теодора Стојковић.

Улоге тумаче: Даворин Динић, Марија Цветковић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Јелена Ђорђевић и Теодора Стојковић (к.г.).

Вук и седам јарића (фото: Фото Селма)

Среда, 7. јун, 19.30
„Вук и седам јарића“, премијера

Петак, 9. јун, 10.00
„Вук и седам јарића“, организована посета

Петак, 9. јун, 12.00 и 18.00
„Вук и седам јарића“

Недеља, 11. јун, 10.00 и 11.30
„Вук и седам јарића“

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА
Текућа седмица у Позоришту лутака је у знаку представе „Вук и седам јарића“ која ће поред премијерног извођења у среду 7. јуна имати и две репризе у петак 9. и недељу 11. јуна. У четвртак 8. јуна на репертоару је представа „Недостајање“.

Среда, 7. јун, 19.30
Премијера
„Вук и седам јарића“

Вук и седам јарића (фото: Фото Селма)

„Вук и седам јарића“ једна је од првих бајки са којом се деца сусрећу. Причају им је маме, тате, баке, деке… А ми смо желели да то учинимо на један други начин – уз предивне лутке, одличну музику, лепу сценографију и сјајну глумачку игру. Бајком о малим јарићима који остају сами код куће и који се суочавају са претњом страшног вука, многим девојчицама и дечацима који први пут долазе у позориште, а и онима који су наша верна публика, приближићемо лепоту позоришне уметности и послати снажне поруке о важности правих људских вредности.

Представу је по мотивима истоимене бајке Браће Грим режирао Давор Драгојевић, а улоге тумаче: Даворин Динић, Марија Цветковић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Јелена Ђорђевић и Теодора Стојковић (к.г.).

Четвртак, 8. јун, 18.00
„Недостајање“

Недостајање (фото: Фото Селма – Ђорђе Марковић)

Представа је рађена по мотивима прича изванредног холандског писца Тона Телехена. Све се дешава у изузетно живахном и живописном царству разних животиња које све заједно живе у шуми и граде у њој своје односе, деле своје проблеме, савладавају тешкоће, забављају се, уче да се друже и воле и проводе заједнички своје време.

Представу је режирао Никола Завишић, а улоге тумаче: Тома Бибић, Станислава Јоковић, Мирјана Ђорђевић, Теодора Стојковић (к.г.) и Јован Живковић (к.г.).

Петак, 9. јун, 10.00
Реприза
„Вук и седам јарића“
Организована посета Позоришту лутака

Петак, 9. јун, 12.00 и 18.00
„Вук и седам јарића“

Вук и седам јарића (фото: Фото Селма)

Недеља, 11. јун, 10.00 и 11.30
Репризe
„Вук и седам јарића“

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com