Слободно време

Премијера представе „Вук који је испао из књиге”

Вук који је испао из књиге

Премијера представе „Вук који је испао из књиге”

У четвртак 25. априла у 20 часова у Позоришту лутака одржаће се премијера представе „Вук који је испао из књиге” у режији Драгослава Тодоровића.

Реч је о духовитој причи белгијског писца и аутора стрипова Тијерија Роберхта. Јунак приче је наоко страшни вук, који је случајно испао из полице са књигама, у соби у којој дрема велики мачак. Бежећи од мачка, вук покушава да се врати у своју књигу, али, авај…ни у једну причу се не уклапа: у причу о овчици Аски стигао је прерано, затим прави збрку са стакленом ципелицом у бајци о Пепељуги, потом неславно прође у мачевалачком обрачуну из приче о три мускетара, после још наљути барона Минхаузена, а онга га још умало не поједе велики кинески змај… И то баш пред сам крај! А да ли ће на крају вук ипак пронаћи своје право место?

Јер… баш као и о причи о вуку који је испао из књиге… свако у животу пролази кроз неочекиване и необичне ситуације, тражећи своју праву улогу и своје место под сунцем.

Драматизацију је урадила Марина Бјелић Ђурић, креацију лутака, сценографије и костима потписује Ирина Сомборац, музику Владимир Пејковић.

Играју: Младен Милојковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић, Дејан Гоцић и Јелена Ђорђевић.

Представа је намењена узрасту 5+.

Гран При представи „Легенда о Месечевој принцези“ на Десетом међународном фестивалу за децу “ЗајеЧАР”

На прексиноћ завршеном Десетом међународном фестивалу за децу “ЗајеЧАР” стручни жири доделио је Гран При представи „Легенда о Месечевој принцези“ у режији Давида Алића.

У образложењу жирија који је заседао у саставу Десимир Станојевић, Наташа Петровић и Ана Бретшнајдер, наводи се да је “легенда оживела у чаробној и суптилној игри нишког ансабла обогаћеној упечатљивим сценским покретом дајући нам поново веру у истинске људске вредности – љубав, поштовање, искреност”.

У такмичарском програму изведено је осам представа професионалних позоришта из Хрватске, Француске, Бугарске, Кине и Србије. Организатор фестивала је Позориште Тимочке Крајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић”.

У представи играју: Марија Цветковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Дејан Гоцић, Тома Бибић, Јелена Ђорђевић, Наташа Ристић, Слободан Миљковић, Александра Павловић, Младен Милојковић.

Премијера представе “Легенда о Месечевој Принцези” одржана је новембра 2018. године и ово је било њено прво фестивалско извођење.

Comment here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com