Слободно време

ПРЕМИЈЕРНА ОБНОВА ПРЕДСТАВЕ „ЦВРЧАК И МРАВИЦА“

Сезона која је у току поред нових премијера доноси и обнове ранијих представа које је публика волела. Овога пута реч је представи „Цврчак и Мравица“ у режији Марије Цветковић, чија је премијера одржана у децембру 2019. године и која је извођена у оквиру новогодишњег програма. Уз извесне редитељске, као и измене у глумачкој постави, представа „Цврчак и Мравица“ биће на редовном репертоару Позоришта лутака.

Редитељка представе насупрот данашњем динамичном ритму живота, усамљености коју упркос повезаности мобилним телефонима и друштвеним мрежама деца често осећају, ставља своја сећања на детињство и одрастање некадашњих генерација. Познанство, а потом и пријатељство Милоша и Марије, дечака и девојчице чији су надмици Цврчак и Мравица, носи поруку о лепоти и вредности искреног дружења и првих симпатија, чега се касније као одрасли људи радо сећамо.

Ауторски тим поред Марије Цветковић, која уз режију потписује и текст и избор музике, чине и Драгана Берза задужена за сценографију, Дејан Гоцић задужен за костиме и Срђан Миљковић који потписује видео анимацију. Улоге тумаче Јелена Ђорђевић и Лазар Николић (провобитно је улогу тумачио Милош Цветковић).

„Цврчак и Мравица“

Четвртак, 30. март, 18.00

Петак, 31. март, 19.00, премијерна обнова

Недеља, 2. април, 11.30

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com