Слободно време

„ПРИНЦЕЗА НА ЗРНУ ГРАШКА“ И „АЛИСА У ЗЕМЉИ ЧУДА“ НА СЦЕНИ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Репертоар Позоришта лутака за текућу седмицу:

Представа Позоришта лутака „Принцеза на зрну грашка“ (фото: Иван Николић)

Четвртак 10. јун, 18.00
„Принцеза на зрну грашка“

Кратак садржај:

„Принцеза на зрну грашка“, бајка славног Андерсена, говори о принцу који је желео да се ожени правом принцезом. Иако је дуго тражио, права принцеза је сасвим случајно “ушла” у његов живот. За разлику од оригиналне бајке, драматург уводи још два лика – један је миш, а други грашак.

Форма је луткарска, лутке су комбиноване и пружаjу могућност добре анимације, док је једини “живи” лик дворска луда. Сценографија је савремена, асоцијативна и симболична. Музика је оригинална, сонгови певљиви и веома занимљиви дечијој публици.

Представу је режирао Давор Драгојевић, а улоге тумаче: Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић и Наташа Ристић.

Алиса у земљи чуда (фото: Позориште лутака)

Недеља, 13. јун, 11.30
„Алиса уземљи чуда“

Кратак садржај:

Прича о непокорној и смелој, али доброј и благој девојци Алиси која путује кроз земљу чуда каква постоји само у сновима, једна је од најпознатијих прича икада написаних. Бели зец, Шеширџија, Црна краљица, Мачак који се смеје, близанци Дилади и Дилада, Саридан, само су нека од несвакидашњих бића са којима се она сусреће.

Све је маштовито оживљено креативном сценографијом, дивним луткама, вештом анимацијом и оригиналном музиком. То је прича о одрастању и сазревању, која подстиче жељу за игром и маштом, али уједно подстиче самопоуздање. Незабораван доживљај који свакога води у свет фантазије и авантуре.

Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче Мирјана Ђорђевић, Светлана Михајловић, Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Слободан Миљковић и Тома Бибић.

Представе се одржавају уз поштовање свих епидемиолошких мера.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com