Слободно време

“Принцеза на зрну грашка” на Педестим другим сусретима професионалних позоришта лутака Србије

Ансамбл Позоришта лутака Ниш са представом „Принцеза на зрну грашка“ учествује на Педесетдругим сусретима професионалних позоришта лутака Србије, чији је овогодишњи домаћин Позориште младих Нови Сад. Најзначајнији национални луткарски фестивал се одржава под слоганом “На крилима публике”.

Представа Позоришта лутака „Принцеза на зрну грашка“ (фото: Иван Николић)

У периоду од 2. до 6. новембра публика ће моћи да погледа представе седам професионалних позоришта лутака из Србије: „Бела Грива“ Позоришта лутака „Пинокио“ из Београда, „Ветар“ Позоришта за децу Крагујевац, „Принцеза на зрну грашка“ Позоришта лутака Ниш, „Пипи Дуга Чарапа“ и „Театру с љубављу“ Дечијег позоришта Суботица, „Сан летње ноћи“ Малог позоришта „Душко Радовић“ из Београда, „Пепељуга“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина и „Потрага за плавим зецом“ Позоришта младих из Новог Сада. На свечаном затварању, ван конкуренције биће изведена представа „Вук са мирисом бобица“, Дјечјег позоришта Републике Српске из Бања Луке.

Ово ће бити прво фестивалско извођење представе „Принцеза на зрну грашка“ чија је премијера одржана 28. маја ове године. Представу је режирао Давор Драгојевић, а улоге тумаче: Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић и Наташа Ристић.

Црвенкапа на зрну грашка (фото: Позориште лутака)

Позориште лутака Ниш наступа другог фестивалског дана, у среду 3. новембра у 18.00 часова на сцени Позоришта младих.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com