Слободно време

„ПРИНЦЕЗА ЗЛАТКА У КРАЉЕВСТВУ БОЈА“ И ДРАМСКЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ

„ПРИНЦЕЗА ЗЛАТКА У КРАЉЕВСТВУ БОЈА“ И ДРАМСКЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ
Гостовање „Невид театра“ из Бања Луке

У четвртак, 11. марта у 18.00 сати на матичној сцени Позоришта лутака Ниш биће изведена интерактивна, едукативна представа за децу „Принцеза Златка у краљевству боја”.

Улаз на представу је бесплатан, уз обавезну резервацију преко Фејсбук стране Позоришта лутака, а карте се могу преузети на дан извођења представе, најкасније 15 минута пре њеног почетка.

Поред представе, истог дана одржаће се и бесплатне драмске интерактивне радионице:

  • За децу узраста од 4 до 6 година, у 12.30;
  • За децу узраста од 9 до 14 година у 13.30;

Драмске интерактивне радионице воде глумци/аниматори са вишегодишњим искуством у раду са децом, Маја Вујановић и Дејан Андрић, а деца ће имати прилику да на забаван и узбудљив начин уче о биљном и животињском свету и упознају се са основама драмских техника: прича, вођена машта, замишљена путовања и импровизација кроз чудесни свет фантазије у којем се изражава осећањима и идејама.

За учешће на радионицама је обевезна пријава због ограниченог броја учесника, преко Фејсбук стране Позоришта лутака. Послати: име и презиме, старост детета и контак телефон.

Кратак садржај представе

Представа говори о принцези Златки, принцези вила и вилењака из Жутог краљевства, која оплемењује свој живот упознајући краљевства разних боја, те на тај начин разара предрасуде свога оца, Краља Жутка, и приказује деци да је свет обогаћен разноликостима уједно богатији и садржајнији свет. Краљевства представљају градове у Босни и Херцеговини: Сарајево, Тузлу, Бањалуку, Јајце, Требиње и Мостар.

Аутор текста и редитељ је Марко Дукић, који потписује и кореографију. Костиме су радиле Маја Мирковић и Биљана Тегелтија Бојанић, које су заједно са Ђурђицом Бјелошевић обликовале и израдиле реквизиту. У представи играју Маја Вујановић, Дејан Андрић и Марко Дукић, лекторка је Наташа Кецман, док је вајар сарадник Бојан Микулић.

Пре сваког извођења представе у сврху образовања позоришне публике биће приказан анимирани позоришни бонтон за децу и одрасле.

Извођење је део турнеје „Невид театра“ из Бања Луке која обухвата 10 градова у Србији: Смедерево, Панчево, Шабац, Зрењанин, Сомбор, Нови Сад, Горњи Милановац, Крушевац, Ниш и Београд.

Представа и радионице су део пројекта „Образовање кроз игру” које спроводи Невид театар у партнерству са Удружењем драмских уметника Србије у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори у оквиру Заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност: унапређење дијалога и друштвене кохезије у, и између, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије”, који спроводе УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСКО, а финансира га Фонд УН-а за изградњу мира (УН ПБФ).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com