Слободно време

Промоција нове књиге Еме Зечевић „Децо, добро дошли на позорницу!“

Промоција нове књиге Еме Зечевић „Децо, добро дошли на позорницу!“ ће се одржати у среду 4.12. у галерији Центра за културу Раковица са почетком од 18 часова.

Програм промоције:

О књизи и Емином раду говоре: Љиљана М. Симић, уредница књиге, Љубивоје Ршумовић, Бранко Стевановић, мр Станислав Стевуљевић, директор Основне школе „Никола Тесла“ и Ема. У драмском делу програма у првом јавном извођењу Еминог драмског комада из нове књиге учествују ученици ОШ „Никола Тесла“: Јулија Љубојевић, Вања Драговић и Ђорђе Галић. Монологе изводе: Јована Краковић, Ања Ненадовић, Вукашин Величковић, Ана Давидовић, Ива Умићевић. У музичком делу програма наступају ученици музичке школе „Даворин Јенко“ : Лилијан Шћекић, Јана Мустур, Анастасија Анђелковић и Емел Хасаноглу. Програм води професорка Александра Дракулић.

О аутору:

Ема Зечевић је ученица шестог разреда основне школе „Никола Тесла“ .Члан је Новинарске и Литерарне секције ментора Александре Дракулић. Ученица је музичке школе „Даворин Јенко“, одсек кларинет. Пише и уређује интернет часопис за децу „Шарени свет“ који је покренула 2017. године. Прошле године објавила је роман за децу и младе „Шта ово све уопште значи“. Поред писања бави се и глумом. Почела у Студију глуме „Маска“ 2012. Од 2015. године члан је Школе глуме и говора „Дадов“. Године 2017. такође је постала члан Драмског студија „Мала фабрика глуме“. Похађала је бројне летње и зимске радионице глуме, дикције, драматургије. Глумила у шест представа и имала више драмских наступа у оквиру разних свечаности. Од 2019. године сарадница је Вукове задужбине али и један од првих „Сарадника Сунца“ Фондације Ршум. Ема је добитница више награда за објављени роман, књижевне приказе и приче које је писала.

О књизи:

„Децо, добро дошли на позорницу!“ је збирка драмских комада и прича која ће деци приближити позориште, помоћи да га заволе и омогућити да и сама учествују у стварању.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com