Слободно време

ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ „ДИВЉИ ЛАБУДОВИ“

Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)

У четвртак 16. јануара у 18.00 часова одржаће се прва реприза представе „Дивљи лабудови“ чија је премијера одржана 13. децембра.

Кратак садржај

Безмерна љубав према браћи које је окрутна маћеха претворила у лабудове, покреће њихову сестру Елизу на жртвовање. У бајци „Дивљи лабудови“, у дугој потрази за браћом, Елиза доспева у многе невоље, које љубављу вођена превладава. Она, по савету добре старице, плете кошуље од коприве за браћу како би се, кад их обуку, повратили у људски облик. Од те човекољубиве намере она не одустаје ни онда кад је пакосник и сплеткарош са двора проглашава вештицом. Захваљујући овој Андерсеновој бајци дете ће лакше допрети до сазнања правих вредности у животу, а у доброј Елизи препознати сопствене поступке које их чине племенитима и запевати заједно с њом:

Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)
Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)

“У свету препуном страхота
Нек вас чува братска љубав и доброта.“

Представа је рађена по мотивима истоимене бајке Х.К.Андерсена, текст потписује Миливоје Млађеновић, а режију пољски редитељ Јарослав Антоњук. Намера редитеља била ја да подсети „да је чак и наизглед слаба особа у стању да се бори и победи у борби против зла модерног света. И колико год се мрачна и безнадна ситуација чинила, вредно је кренути у ту борбу и не губити наду и победу добра.“

Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)
Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)

Представа је пуна позоришне магије – стварају је, превасходно, лепо урађени костими, објекти-лутке, динамичан сценски дизајн, изражајна музика, као и надахнута глумачка екипа коју чине: Мирјана Ђорђевић, Младен Милојковић, Тома Бибић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Биљана Раденковић и Дејан Гоцић.

Четвртак, 16. јануар, 18.00 – прва реприза

Недеља, 19. јануар, 11.30 – друга реприза

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com