Слободно време

„РАДОЗНАЛО СЛОНЧЕ“ И „ПРИНЦЕЗА НА ЗРНУ ГРАШКА“ НА РЕПЕРТОАРУ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Позориштe лутака ће током ове седмице и предстојећег викенда извести две представе на матичној сцени.

Радознало слонче (фото: Позориште лутака)

Четвртак, 7. октобар, 18.00
„Радознало слонче“

Главни јунак ове приче Радјарда Киплинга је несташни мали слон који непрестаним запиткивањима целу шуму диже на ноге. Прича писана почетком ХХ века, актуелна је и данас. Говори о радозналој деци и одраслима који немају времена да одговоре на њихова бројна питања. „Радознало слонче“ је музички спектакл, коме додатну драж дају живописне лутке.

Представу је режирао Виктор Климчук, а улоге тумаче: Наташа Ристић, Марија Цветковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић и Татјана Миленковић.

Предстaва је намењена узрасту 3+.

Представа Позоришта лутака „Принцеза на зрну грашка“ (фото: Иван Николић)

Недеља, 10. октобар, 11.30
„Принцеза на зрну грашка“

Бајка славног Андерсена говори о принцу који је желео да се ожени правом принцезом. Иако је дуго тражио, права принцеза је сасвим случајно “ушла” у његов живот. Прича је једноставна, иако настала пре скоро два века, деца је воле јер немa “страшних” ликова, опасних звери, вештица… За разлику од оригиналне бајке, драматург уводи још два лика – један је миш, а други грашак.

Представу је режирао Давор Драгојевић, улоге тумаче: Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић и Наташа Ристић.

Предстaва је намењена узрасту 3+.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com