Слободно време

„РАДОЗНАЛО СЛОНЧЕ“ И „ТРИ ПРАСЕТА“ НА РЕПЕРТОАРУ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће две представе:

Четвртак 15. април, 18.00, „Радознало слонче“
Радознало слонче (фото: Позориште лутака)

Кратак садржај представе
Главни јунак ове приче Радјарда Киплинга је несташни мали слон који непрестаним запиткивањима целу шуму диже на ноге. Прича писана почетком ХХ века, актуелна је и данас. Говори о радозналој деци и одраслима који немају времена да одговоре на њихова бројна питања. „Радознало слонче“ је музички спектакл, коме додатну драж дају живописне лутке.

Представу је режирао Виктор Климчук, а улоге тумаче: Наташа Ристић, Марија Цветковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић и Татјана Миленковић.

Недеља, 18. април, 11.30, „Три прасета“
Три прасета (фото: архива Позоришта лутака Ниш)

Кратак садржај представе
Mодерна прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Цветна ливада је њихово омиљено место за игру. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. Али три прасета су успела да се спасу. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успе да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Улоге тумаче: Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.

Представе се одржавају уз поштовање свих епидемиолошких мера.
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com