Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице у Позоришту лутака биће изведана представа „Дванаесто море“ у два термина, у четвртак 27. октобра у 18.00 часова и недељу 30. октобра у 11.30.

Кратак садржај

Представа “Дванаесто море” базира се на истоименој новели за децу једног од најзначајнијих и најаутентичнијих писаца за децу Игора Коларова.

Ова савремена бајка прати период у животу дванаестогодишње девојчице Кие, која се по многим стварима разликује од обичних девојчица, како то Коларов у својој другој књизи каже “зато што је на свету превише осталих девојчица”.

Дванаесто море (фото: Иван Николић)

Њена најбоља пријатељица је госпођа Фло, необична појава и авантуриста, која је пристутна само гласом и у виду писаних трагова путем писама и разгледница са најнеобичнијих места на земљи.

Након познанства са вршњакињом Симоном, две девојчице деле своје тајне и заједно граде свој необични свет, чији је главни симбол месечев врт, тријумф њихове маште и занесености романтичним погледом на свет. Њихову срећу замагљује чињеница да је Симона болешљива девојчица и једнога дана приликом израде месечевог врта Симона пада у сан из кога се не буди. Пожаливши се госпођи Фло, очајна Киа добија наговештај да један мистериозни кључ води ка тигру који недостаје, а за који Киа верује да је кључ за Симонино избављење и оздрављење. Кроз потрагу за тигром Киа среће необичне бајковите ликове од којих добија упутства која јој помажу да испуни своју мисију.

Представа је премијерно изведена јуна 2021. године, а на Дванаестом позоришном фестивалу за децу у Зајечару у мају ове године је освојила Гран-при.

Представу „Дванаесто море“ је режирао Борис Тодоровић, а улоге тумаче: Јелена Ђорђевић, Марија Цветковић, Александра Павловић, Тома Бибић, Лазар Николић и Срђан Миљковић.

Препоручени узраст: 10+

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com