Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Позориштe лутака ће током ове седмице на матичној сцени извести четири представе за ученике oсновних школа и представе „Цвеће мале Иде“ и „Три прасета“ у терминима за слободну посету гледалаца, као и представу „Дванаесто море“ у оквиру Четвртог фестивала АСИТЕЖ-а Србије – ФАС 2022 који се одржава у Београду од 2. до 6. новембра.

Цвеће мале Иде (фото: Вања Кесер)

Четвртак, 3. новембар, 18.00
“Цвеће мале Иде”

Представа “Цвеће мале Иде” настала је из потребе да се, кроз познати садржај бајке, деци представи проблем љубоморе.

Мала Ида, девојчица од 5 година, добила је млађег брата. Стриц Зоки, неуморна Баба Верица и забринута мама Ружица, уз помоћ једног патуљка и бројног баштенског и собног цвећа, научиће Иду да прихвати радост дељења и друге слатке муке које доноси нови члан породице.

Представу је режирала Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Даворин Динић и Срђан Миљковић.

Три прасета (фото: архива Позоришта лутака Ниш)

Недеља, 6. новембар, 11.30
„Tри прасета“

Mодерна прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Цветна ливада је њихово омиљено место за игру. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. Али три прасета су успела да се спасу. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успе да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com