Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице на репертоару Позоришта лутака су представе „Недостајање“ и „Била једном једна зима“.

Недостајање (фото: Фото Селма – Ђорђе Марковић)

Четвртак, 19. јануар, 18.00
„Недостајање“

Представа је рађена по мотивима прича изванредног холандског писца Тона Телехена. Све се дешава у изузетно живахном и живописном царству разних животиња које све заједно живе у шуми и граде у њој своје односе, деле своје проблеме, савладавају тешкоће, забављају се, уче да се друже и воле и проводе заједнички своје време.

За разлику од света који све више постаје дигиталан и неухватљив, у шуми међу презабавним светом животиња Тона Телехена као да поново добијамо сигурно тле под ногама и почињемо да се отварамо за истинске емоције и шале, на шта смо скоро већ сви заборавили. Његове приче враћају у безбрижност детињства.

Ауторски тим: Драматизација прича, режија и дизајн светла – Никола Завишић, музика и сонгови – сви глумци и редитељ, корепетиција и аранжмани – Јован Живковић, клавијатуриста, асистент редитеља – Тома Бибић, лектор – Наташа Илић, дизајн и израда сценографије и лутака – Драгана Ђурић и Душан Станковић, коаутори сценског језика – сви глумци.
Улоге тумаче: Тома Бибић, Станислава Сташа Јоковић, Мирјана Ђорђевић, Теодора Стојковић (к.г.) и Јован Живковић (к.г.).

Била једном једна зима (фото: Позориште лутака)

Недеља, 22. јануар, 11.30
„Била једном једна зима“

Представа „Била једном једна зима“ рађена у форми мјузикла, говори једној далекој, распеваној и залеђеној шуми у којој живе Ћира, Вук Вуле, Лија Мудролија, Тата Зека, Мали Зека и Меда Елвис. Кроз њихове згоде и незгоде деца могу сазнати много тога о доброти и пријатељству.

Чланови глумачког ансамбла Наташа Ристић, Даворин Динић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић и Дејан Гоцић су поред глумачких, исказали и своје друге таленте јер свако од њих потписује и неке од елемената представе: драматизацију и адаптацију текста, режију, текстове сонгова, избор музике, музичку обраду, корепетицију, костиме, сценографију, дизајн плаката и програма.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com