Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице на репертоару Позориштa лутака су представе „Вук који је испао из књиге“ и „Цвеће мале Иде“.

Вук који је испао из књиге (фото: Селма)

Четвртак, 2. фебруар, 18.00
„Вук који је испао из књиге“

Јунак приче је наоко страшни вук, који је случајно испао из полице са књигама, у соби у којој дрема велики мачак. Бежећи од мачка, вук покушава да се врати у своју књигу, али ни у једну причу се не уклапа: у причу о овчици Аски стигао је прерано, затим прави збрку са стакленом ципелицом у бајци о Пепељуги, потом неславно прође у мачевалачком обрачуну из приче о три мускетара, после наљути барона Минхаузена, а онга га још умало не поједе велики кинески змај… И то баш пред сам крај! А да ли ће на крају вук ипак пронаћи своје право место?

Представу је режирао Драгослав Тодоровић, а улоге тумаче: Лазар Николић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић, Дејан Гоцић и Јелена Ђорђевић.

Цвеће мале Иде (фото: Вања Кесер)

Недеља, 5. фебруар, 11.30
„Цвеће мале Иде“

Представа “Цвеће мале Иде” настала је из потребе да се, кроз познати садржај бајке, деци представи проблем љубоморе. Мала Ида, девојчица од 5 година, добила је млађег брата. Стриц Зоки, неуморна Баба Верица и забринута мама Ружица, уз помоћ једног патуљка и бројног баштенског и собног цвећа, научиће Иду да прихвати радост дељења и друге слатке муке које доноси нови члан породице.

Представу је режирала Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Даворин Динић и Срђан Миљковић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com