Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице на репертоару Позориштa лутака су представе „Била једном једна зима“ и „Алиса у земљи чуда“ којом ће бити обележен Дан луткарства Србије.

Била једном једна зима (фото: Фото Арт)

Четвртак, 9. фебруар, 18.00
„Била једном једна зима“

Прича о далекој, распеваној и залеђеној шуми у којој живе Ћира, Вук Вуле, Лија Мудролија, Тата Зека, Мали Зека и Меда Елвис. Кроз њихове згоде и незгоде деца могу сазнати много тога о доброти и пријатељству.

Чланови глумачког ансамбла Наташа Ристић, Даворин Динић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић и Дејан Гоцић су поред глумачких, исказали и своје друге таленте јер свако од њих потписује и неке од елемената представе: драматизацију и адаптацију текста, режију, текстове сонгова, избор музике, музичку обраду, корепетицију, костиме, сценографију, дизајн плаката и програма.

Алиса у земљи чуда (фото: Матија Давидовић)

Недеља, 12. фебруар, 11.30
„Алиса у земљи чуда“
Дан луткарства Србије

Прича о непокорној и смелој, али доброј и благој девојци Алиси која путује кроз земљу чуда каква постоје само у сновима, једна је од најпознатијих прича икада написаних. Бели зец, Шеширџија, Црна краљица, Мачак који се смеје, близанци Дилади и Дилада, само су нека од несвакидашњих бића са којима се она сусреће.

Све је маштовито оживљено креативним сценографијом, дивним луткама, вештом анимацијом и оригиналном музиком. То је прича о одрастању и сазревању, која подстиче жељу за игром и маштом, а уједно подстиче самопоуздање. Незабораван доживљај који свакога води у свет фантазије и авантуре.

Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче: Мирјана Ћорђевић, Светлана Михајловић, Биљана Раденковић, Слободан Миљковић, Дејан Гоцић и Тома Бибић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com