Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице на репертоару Позориштa лутака у редовним терминима четвртком у 18.00 часова и недељом у 11.30 су представе „Корњача и зец“ и „Принцеза на зрну грашка“, док ће ученици основних школа у среду и четвртак у подневним сатима гледати представу „Вук који је испао из књиге“.

Корњача и зец (фото: Фото Селма)

Четвртак, 2. март, 18.00
„Корњача и зец“

Сем и Џим су последњи представници својих породица у хиљадугодишњој расправи о томе ко је бржи, зечеви или корњаче. Обојица тако надмени и поносити, налазе се једног дана на пропланку шуме како би једном за свагда тркањем решили ко је бржи. Када се трка, у којој обојица побеђују, заврши, схватају сав бесмисао њихове расправе и увиђају да су пријатељство и слога много битнији од икакве трке.

Представу је режирао Давид Алић, а улоге тумаче: Тома Бибић и Дејан Гоцић.

Представа Позоришта лутака „Принцеза на зрну грашка“ (фото: Фото Селма)

Недеља, 5. март, 11.30
„Принцеза на зрну грашка“

Бајка славног Андерсена говори о принцу који је желео да се ожени правом принцезом. Иако је дуго тражио, права принцеза је сасвим случајно “ушла” у његов живот. За разлику од оригиналне бајке, по замисли дарматурга у овој изведби се појављују и нови ликови, Миш и Грашак.

Представу је режирао Давор Драгојевић, а улоге тумаче: Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић и Наташа Ристић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com