Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице на репертоару Позориштa лутака у редовним терминима четвртком и недељом су представе „Чаробњак из Оза“ и „Вук који је испао из књиге“, док ће ученици основних школа гледати предству „Недостајање“ у три термина.

Четвртак, 23. март, 18.00
Чаробњак из Оза

Чаробњак из Оза (фото: Фото Селма)

После великог невремена, девојчица из Канзаса Дороти Гејл нађе се у непознатој и далекој земљи Оз, настањеној разним чудноватим бићима, добрим вештицама, али и једном опаком… Дороти очајнички жели да се врати кући у Канзас, а постоји само једна особа која у томе може да јој помогне: Чаробњак из Оза, велики и моћни… На пуну пуном искушења и препрека, Дороти среће тројицу пријатеља – Страшила, Лименог Дрвосечу и Лава, а сви знамо да је уз пријатеље лакше превазићи све препреке…

Представу је режирао Небојша Громилић, а улоге тумаче: Дуња Петковић (к.г.), Срђан Миљковић, Тома Бибић, Даворин Динић, Јелена Ђорђевић, Дејан Гоцић, Александра Павловић, Марија Цветковић и Биљана Раденковић.

Недеља, 26. март, 11.30
Вук који је испао из књиге

Вук који је испао из књиге (фото: Фото Селма)

Јунак приче је наоко страшни вук, који је случајно испао из полице са књигама, у соби у којој дрема велики мачак. Бежећи од мачка, вук покушава да се врати у своју књигу, али ни у једну причу се не уклапа: у причу о овчици Аски стигао је прерано, затим прави збрку са стакленом ципелицом у бајци о Пепељуги, потом неславно прође у мачевалачком обрачуну из приче о три мускетара, после наљути барона Минхаузена, а онда га још умало не поједе велики кинески змај… И то баш пред сам крај! А да ли ће на крају вук ипак пронаћи своје право место?

Представу је режирао Драгослав Тодоровић, а улоге тумаче: Лазар Николић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић, Дејан Гоцић и Јелена Ђорђевић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com