Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице на репертоару Позориштa лутака у редовним терминима четвртком и недељом су представе „Поп Ћира и поп Спира“ и „Бајка о Ноћурку и Даници“, док ће ученици основних школа гледати представе „Поп Ћира и поп Спира“ и „Вук који је испао из књиге“.
Поп Ћира и поп Спира – Позориште лутака Ниш (Фото Селма)

Четвртак, 25. мај, 18.00
„Поп Ћира и поп Спира“

Вечити и вечни Сремац радује нас авантуром двојице попова и њихових фамилија у ванвременској комедији о животним сновима, непрестаном доказивању ко је ”први у селу” и чаршијским причама. Ово дело које је доживело многе адаптације за позориште, као и за мале и велике екране, сада се обраћа младима. Има ли шта важније од приближавања класике новим генерацијама? Чувањем језика и Сремчевог књижевног наслеђа кроз овај позоришни подухват, директно учествујемо у образовању оних који тек долазе.

Представу је режирао Предраг Штрбац, а улоге тумаче: Дејан Гоцић, Тома Бибић, Биљана Раденковић, Наташа Ристић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Софија Ристић (к.г.), Теодора Стојковић (к.г.) и Данило Миленковић (к.г.).

Бајка о Ноћурку и Даници (Фото Селма)

Недеља, 28. мај, 11.30
„Бајка о Ноћурку и Даници“

У Чудесној котлини, где живе многа шумска и чаробна бића, један чаробњак уз помоћ једног патуљка, трола и брбљивог јежа, тражи своје изгубљене предмете да испуни обећање дато шумској мајци. Да би успели у томе, потребни су им принцеза праскозорја Даница и ноћни вилењак Ноћурак. Једини проблем је што се њих двоје – не подносе! У сусрету са многим изазовима, мораће да сарађују и превазиђу своје разлике да би истрајали у овој чаробној авантури о пријатељству, љубави и откривању праве чаролије.

Представа је рађена по мотивима романа Милоша Петковића, редитељ је Растислав Ћопић, а улоге тумаче: Светлана Михајловић, Тома Бибић, Кристина Ранћеловић (к.г.), Бранимир Ранђеловић (к.г.), Слободан Миљковић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Лазар Николић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com