Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Петак, 31. мај, 13.00

Сала Позоришта лутака
УСАМЉЕНО ДРВО – ПРЕМИЈЕРА

О представи – реч редитеља:
Радећи на овој представи, поново смо се екипа и ја бавили питањима и проблемима којих смо свесни, и за које нам се чини да је све већ изгубљено, и да не можемо ми ту много бити од помоћи. У процесу, када смо стварали ову представу, почели смо од почетка, засукали смо рукаве и почели да обнављамо заборављена знања, да учимо, да слушамо предавања и да се информишемо, те смо се многим чињеницама запрепастили. Како сад то све претворити у представу, да буде едукативна, али не памфлетска у смислу да делимо неке лекције будући да смо и сами изгубљени у потрази како да помогнемо нашој планети. По тексту Наташе Илић смо ускочили у ту авантуру, истраживања, учења, играња, тражења и креирања представе која ће свима да значи. Публици смо спремили један занимљив концепт, мали свет стварања позоришта које и даље има ту моћ да утиче на битне ствари у нашем окружењу.

Плакат „Усамљено дрво“

Напомена: Представа је реализована у оквиру пројекта „Унапређење енергетске ефикасности зграде Позоришта лутака Ниш који подржава Европска унија преко програма ЕУ ПРО Плус. Корисник средстава је искључуво одговоран за њен садражј који не одражава нужно ставове Европске уније.

Представу је режирао Никола Бундало, а улоге тумаче: Тома Бибић, ЈеленаЂорђевић, Дејан Гоцић и Јован Живковић.

Субота, 1. јун, 12.00

ПАТКИЦА ЖУТКИЦА

Представа се изводи у парку „Свети Сава“ у оквиру обележавања градске славе „Свети Цар Константин и царица Јелена“.

Паткица Жуткица (фото: Вања Кесер)

О представи: „Паткица Жуткица“ је интерактивна представа која на занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним и музичким елементима и одличан је избор за први сусрет деце са позориштем. Дорофеј, Аљенка, Жуткица, Сова, Јеж, Твор, Лија и остали њени јунаци преносе малишанима вредне поуке о заједништву, саосећајности, праведности и пријатељству.
Режију потписује Дејан Гоцић, који поред Јелене Ђорђевић и Томе Бибића тумачи једну од улога.

Недеља, 2. јун, 11.30 и 13.00

Сала Позоришта лутака
ВУК И СЕДАМ ЈАРИЋА

Вук и седам јарића (фото: Фото Селма)

О представи: „Вук и седам јарића“ је једна од првих бајки са којом се деца сусрећу. Причају им је маме, тате, баке, деке… А ми смо желели да то учинимо на један други начин – уз предивне лутке, одличну музику, лепу сценографију и сјајну глумачку игру. Бајком о малим јарићима који остају сами код куће и који се суочавају са претњом страшног вука, многим девојчицама и дечацима који први пут долазе у позориште, а и онима који су наша верна публика, приближићемо лепоту позоришне уметности и послати снажне поруке о важности правих људских вредности.

Представу је режирао Давор Драгојевић, а улоге тумаче: Даворин Динић, Марија Цветковић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Јелена Ђорђевић и Теодора Стојковић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com