Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Позориштe лутака ће током ове седмице извести две представе на матичној сцени и једну у Зајечару у оквиру Једанаестог позоришног фестивала за децу „ЗајеЧАР“.

Палчица (фото Иван Николић)
„Палчица“, Позориште лутака Ниш (фото Иван Николић)

Среда, 1. децембар, 18.00 ч.
„Палчица“
Народно позориште Тимочке крајине – Центар за Културу „Зоран Радмиловић“ Зајечар
Учешће на Једанаестом позоришном фестивала за децу „ЗајеЧАР“

Када једна усамљена жена пожели да има дете из цвета лале роди се Палчица, девојчица мала попут палца, како јој и само име каже. Она у почетку бива срећна са својом мајком, међутим, како одраста њена љубав престаје да јој буде довољна и она креће у свет у потрагу за срећом. Тај њен пут пун је искушења и опасности. На крају, захваљујући својој доброти она бива награђена и налази свет у ком се осећа као код куће.

Представу је режирала Драгана Милошевски Попова, а улоге тумаче Александра Павловић, Марија Цветковић, Јелена Ђорђевић, Срђан Миљковић и Лазар Николић (к.г).

Предстaва је намењена узрасту 7+.

Паткица Жуткица (фото: Вања Кесер)

Четвртак, 2. децембар, 18.00 ч.
„Паткица Жуткица“

Представа „Паткица Жуткица“ намењена је најмлађој публици. На занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима и самим тим је одличан избор за први сусрет деце са позориштем. Представа им омогућава са додатно, активно учествују у њој и на тај начин код њих развија осећај за праведност, пријатељство, саосећајност и подстиче их да буду храбри, сложни и јаки.

Представу је режирaо Дејан Гоцић, који поред Јелене Ђорђевић и Томе Бибића тумачи једну од улога.

Предстaва је намењена узрасту 3+.

Представа Позоришта лутака „Принцеза на зрну грашка“ (фото: Иван Николић)

Недеља, 5. децембар, 11.30 ч.
„Принцеза на зрну грашка“

Бајка славног Андерсена говори о принцу који је желео да се ожени правом принцезом. Иако је дуго тражио, права принцеза је сасвим случајно “ушла” у његов живот. Прича је једноставна, иако настала пре скоро два века, деца је воле јер немa “страшних” ликова, опасних звери, вештица… За разлику од оригиналне бајке, драматург уводи још два лика – један је миш, а други грашак.

Представу је режирао Давор Драгојевић, а улоге тумаче Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић и Наташа Ристић.

Предстaва је намењена узрасту 3+.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com