Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице у Позоришту лутака за слободну посету гледалаца биће изведене представе „Три прасета“ и „Добро јутро, лаку ноћ“, која је после дуже паузе поново на репертоару.

Три прасета (фото: Позориште лутака Ниш)

Четвртак, 7. април, 18.00
„Три прасета“

Прича о другарству, љубави и заједништву приказана је кроз доживљаје три прасета чије безбрижне животе омета злоћудни и прождрљиви вук. У намери да му доскоче, једно прасе гради кућу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Кућице од сламе и прућа вук успева да поруши, али трећа се је била превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је он. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче: Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.

Добро јутро, лаку ноћ (фото: Позориште лутака Ниш)

Недеља, 10. април, 11.30
„Добро јутро, лаку ноћ“

Представа је сачињена од бајки „Носорог и његова добра вила“ и „Мистер Крокодил“ енглеског глумца и приповедача Доналда Бисета. Једна је за буђење, друга за успављивање. Оне истичу етичке вредности тако важне за одрастање – пријатељство, љубав и правичност. Стилски, представа одговара водвиљу, јер садржи много музике и кореографских елемената.

Представу је режирао Тодор Валов, а улоге тумаче Станислава Јоковић, Срђан Миљковић и Јелена Ђорђевић.

Током седмице биће изведено и 6 представа за ученике основних школа, као и луткарска радионица у Основној школи „Вук Караџић“.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com