Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Прекјуче је у Позоришту лутака одржана прва проба представе „Чаробњак из Оза“, чија се премијера очекује у јуну.

Ова представа има амбицију коју је имао и аутор оригиналног дела Франк Лајман Баум – да буде модерна бајка. Али, имајући у виду колико је времена прошло од његовог настанка и колико се од тада променио третман модерног, забавног, поетичног и страшног, Добра и Зла, представа ће покушати да на питања која Баумова прича поставља одговори на начин близак данашњем малом гледаоцу. Да нађе данашњу Дороти и остале јунаке ове приче и да из визуре XXI века исприча причу која је настала на самом заласку XIX.

Ауторски тим чине: Милена Деполо, драматруг, Небојша Громилић, који потписује режију, кореографију и идејно решење сценографије, Александар Сребрић, композитор и Наташа Илић, лектор.

Улоге тумаче Тома Бибић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Дејан Гоцић, Марија Цветковић, Јелена Ђорђевић, Александра Павловић, Биљана Раденковић и Дуња Петковић (к.г.)

Репертоар: Током седмице Позориште лутака ће у среду 13. априла за ученике Основне школе „Стефан Немања“ извести два пута представу „Цвеће мале Иде“, док ће за слободну посету гледалаца представа „Поп Ћира и поп Спира“ чија је премијера одржана крајем марта, бити изведена у три термина. Поред уобичјанених термина четвртак – 18.00 часова и недеља – 11.30, због интересовања публике представа ће бити изведена и у петак 15. априла у 20. 00 часова.

Поред извођења на матичној сцени, Позориште лутака ће у петак у 11.00 часова наступати и у Дому културе „Бранко Миљковић“ у Гаџином Хану са представом „Корњача и зец“.

Среда, 13. април
10.00 и 13.00 Цвеће мале Иде

Четвртак, 14. април
18.00 Поп Ћира и поп Спира

Петак, 15. април
11.00 Дом културе „Бранко Миљковић“ Гаџин Хан, Корњача и зец
20.00 Поп Ћира и поп Спира

Недеља, 17. април
11.30 Поп Ћира и поп Спира

У наставку прилажемо кратак садржај наведених представа.

Цвеће мале Иде (фото: Позориште лутака)

Цвеће мале Иде

Представа “Цвеће мале Иде” настала је из потребе да се, кроз познати садржај бајке, деци представи проблем љубоморе.

Мала Ида, девојчица од 5 година, добила је млађег брата. Стриц Зоки, неуморна Баба Верица и забринута мама Ружица, уз помоћ једног патуљка и бројног баштенског и собног цвећа, научиће Иду да прихвати радост дељења и друге слатке муке које доноси нови члан породице.

Представу је режирала Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Даворин Динић и Срђан Миљковић.

Поп Ћира и поп Спира – Позориште лутака Ниш

Поп Ћира и поп Спира

Вечити и вечни Сремац, као и вечни Нушић и Стерија, изнова нас радује авантуром двојице попова и њихових фамилија у ванвременској комедији о животним сновима, непрестаном доказивању ко је ”први у селу” и чаршијским причама.

У представи поред сталних чланова анасмбла Дејана Гоцића, Томе Бибића, Биљане Раденковић, Наташе Ристић, Даворина Динића и Мирјане Ђорђевић играју и троје младих глумаца, студената IV године глуме Академије умјетности из Бања Луке, Софија Ристић, Теодора Стојковић и Данило Миленковић.

Корњача и зец (фото: Позориште лутака)

Корњача и зец

Сем и Џим су последњи представници својих породица у хиљадугодишњој расправи о томе ко је бржи, зечеви или корњаче. Обојица тако надмени и поносити, налазе се једног дана на пропланку шуме како би једном за свагда тркањем решили ко је бржи. Када се трка, у којој обојица побеђују, заврши, схватају сав бесмисао њихове расправе и увиђају да су пријатељство и слога много битнији од икакве трке.

Представу је режирао Давид Алић, а улоге тумаче: Тома Бибић и Дејан Гоцић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com