Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Ансамбл Позоришта лутака извешће у четвртак 28. априла у 18.00 сати представу „Трнова ружица“, док ће у петак 29. априла у 18.00 часова ансамбл Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ извести представу „Лепотица и звер“.

Представа „Трнова Ружица“, Позориште лутака Ниш (фото: Позориште лутака)

Четвртак 28. април 18.00
Трнова ружица

На темељу познате бајке о стогодишњем сну, успаваном краљевству и храбром спасиоцу, представа подсећа малу и велику публику како се уз мало труда, рада и упорности може доћи до жељеног циља.

У сталном преплитању духовитих играних и луткарских решења деца учествују у креирању самог догађаја на сцени, чиме интерактивни процес представља посебан доживљај.

Представу је режирао Владимир Лазић, а улоге тумаче: Слободан Миљковић, Светлана Михајловић, Дејан Гоцић, Александра Павловић, Марија Цветковић, Татјана Миленковић, Јелена Ђорђевић и Тома Бибић.

Лепотица извер (Фото: Народно позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“)

Петак, 29. април, 18.00
Лепотица и звер
У извођењу Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“

У продукцијском и сваком другом смислу, „Лепотица и звер“ у режији Жељка Хубача је једна од амбициознијих представа сцене за децу Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара.

Иначе, текст за представу написао је Жељко Хубач пре више од двадесет година и то је његов најдуговечнији комад за децу. Првобитно је писан за луткарско позориште, имао је праизведбу 2002. године у Позоришту лутака у Нишу у режији Зорана Лозачнчића, а потом је и драмска верзија десет година била на репертоару Крушевачког позоришта. Жељко Хубач је за драмску верзију текста „Лепотица и звер“ награђен на међународном фестивалу „Позориште звездариште“ у Београду 2009. године.

У недељу 1. маја нема представа.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com