Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Током ове седмице у Позоришту лутака за слободну посету гледалаца биће изведене представе „Паткица Жуткица“ и „Добро јутро, лаку ноћ“ и пет представа за организовану посету ученика основних школа.

Паткица Жуткица (фото: Позориште лутака)

Четвртак, 26. мај, 18.00, „Паткица Жуткица“

Представа „Паткица Жуткица“ намењена је најмлађој публици. На занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима и самим тим је одличан избор за први сусрет деце са позориштем. Представа им омогућава са додатно, активно учествују у њој и на тај начин код њих развија осећај за праведност, пријатељство, саосећајност и подстиче их да буду храбри, сложни и јаки.

Представу је режирaо Дејан Гоцић, који поред Јелене Ђорђевић и Томе Бибића тумачи једну од улога.
.

Добро јутро, лаку ноћ (фото: Позориште лутака Ниш)

Недеља, 29. мај, 11.30, „Добро јутро, лаку ноћ“

Представа је сачињена од бајки „Носорог и његова добра вила“ и „Мистер Крокодил“ енглеског глумца и приповедача Доналда Бисета. Једна је за буђење, друга за успављивање. Оне истичу етичке вредности тако важне за одрастање – пријатељство, љубав и правичност. Стилски, представа одговара водвиљу, јер садржи много музике и кореографских елемената.

Представу „Добро јутро, лаку ноћ“ режирао је Тодор Валов, а улоге тумаче: Станислава Јоковић, Срђан Миљковић и Јелена Ђорђевић.