Слободно време

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

Позориште лутака ће ове седмице извести три представе, две на матичној сцени и једну на Тргу Републике у Нишкој Бањи.

Корњача и зец (фото: Позориште лутака)

Четвртак 17. јун, 18.00, сцена Позоришта лутака
„Корњача и зец“

Сем и Џим су последњи представници својих породица у хиљадугодишњој расправи о томе ко је бржи, зечеви или корњаче. Обојица тако надмени и поносити, налазе се једног дана на пропланку шуме како би једном за свагда тркањем решили ко је бржи. Када се трка, у којој обојица побеђују, заврши, схватају сав бесмисао њихове расправе и увиђају да су пријатељство и слога много битнији од икакве трке.

Представу је режирао Давид Алић, а улоге тумаче Дејан Гоцић и Тома Бибић.

Паткица Жуткица (фото: Вања Кесер)

Субота, 19. јун, 18.00, Трг Републике Нишка Бања
„Паткица Жуткица“

Представа „Паткица Жуткица“ настала је по мотивима приче „Гушче“ Нине Гернет и намењена је најмлађој публици. На занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима и самим тим је одличан избор за први сусрет деце са позориштем. Представа им омогућава са додатно, активно учествују у њој и на тај начин код њих развија осећај за праведност, пријатељство, саосећајност и подстиче их да буду храбри, сложни и јаки.

Представу је режирaо Дејан Гоцић, који поред Јелене Ђорђевић и Томе Бибића тумачи једну од улога.

Три прасета (фото: архива Позоришта лутака Ниш)

Недеља, 20. јун, 11.30, сцена Позоришта лутака
„Три прасета“

Mодерна прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Цветна ливада је њихово омиљено место за игру. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. Али три прасета су успела да се спасу. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успе да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Слободан Миљковић и Дејан Гоцић.