Слободно време

Ретро Боки и Сајбер Оки у лету спасавају планету

„Ретро Боки и Сајбер Оки у лету спасавају планету“ премијерно изведена у распродатом Културном центру Панчева

Дворана Културног центра Панчева, 11. фебруар 2020.

Представа за децу „Ретро Боки и Сајбер Оки у лету спасавају планету“ по тексту Јасминке Петровић и у режији Петра Пејаковића, премијерно је изведена у распродатој дворани Културног центра Панчева у уторак, 11. фебруара. Представа је резултат сарадње Културног центра Панчева и дечје сцене „Пођи туда“ са продуцентском кућом ЕТМ, глумаца и продуцената Ненада Окановића и Бојана Ивковића.

„Представу смо радили веома озбиљно, али смо се и јако забављали. И та радост је у представи. Овај позоришни комад се бави једном веома озбиљном темом: чувањем природе. То је једна од најважнијих ствари данас на свету. И позориште треба да чува природу. Екипа која је радила представу је заиста изузетна: и списатељица, и глумци, и ликовњаци, и музичари, и техника. Сви су били фантастични. Играли смо се док смо озбиљно радили. Надам се да ће се представа дуго играти и да ће кроз игру са децом чувати природу“, рекао је редитељ представе Петар Пејаковић.

Ретро Боки и Сајбер Оки – екипа представе (фото: КомуникАрт)

Ова представа бави се горућом темом, екологијом и очувањем природе. „Покушали смо да ово важно питање приближимо најмлађима, кроз игру и лични пример како се треба бринути за своју околину“, казао је Ненад Окановић.

Ретро Боки и Сајбер Оки – деле саднице (фото: КомуникАрт)

Јасминка Петровић, по чијем тексту је рађена представа, је истакла да је стварање књиге углавном усамљенички посао, а стварање представе је тимски рад. „Ова представа ми је донела посебну радост, јер је тим био врхунски. Маштали смо, допуњавали једни друге, радовали се, а највише се играли. Верујем да ће деца чути, видети и осетити наше намере и да ће научити нешто ново о екологији. Планета се чува тимски, исто као што се прави представа и као што се деца играју“, поручила је Јасминка Петровић.

На крају представе, Бојан Ивковић и Ненад Окановић носиоци главних улога у представи, симболично су представницима школа поделили саднице јабука и трешања да их засаде и негују у школском парку.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com