Слободно време

РОЂЕНДАН МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“ И ПРЕМИЈЕРА

ПРОСЛАВА 73. РОЂЕНДАНА МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“
И ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ БАМБИ

Мало позориште „Душко Радовић“ ће 23. октобра у 18 сати прославити 73. рођендан. У оквиру прославе ће бити уручене годишње и јубиларне награде, о којима је одлуку донео жири у саставу: Бранислава Стефановић (редитељка), Ана Томовић (редитељка) и Ненад Радовић (глумац).

Након доделе наградa биће изведена представа за децу ,,Бамби”. Публика представу Бамби може погледати у терминима 22. октобар у 17 сати као и 30. октобар у 12 сати.

Мало позориште „ДУШКО РАДОВИЋ“
Сезона 2022/2023

по мотивима романа Феликса Салтена
БАМБИ

Драматизација: Угљеша Шајтинац и Бојана Лазић
Редитељка: Бојана Лазић
Сценографија и костим: Зорана Петров
Композитор: Владимир Пејковић
Сценски покрет: Дамјан Кецојевић

Бамби
Недим Незировић

Бамбијева мама
Душица Синобад

Фалина, Лисица
Маја Јовановић Спасојевић*

Гобо, Лист 1
Јелена Илић

Бамбијев отац, Лист 2, ОН
Дамјан Кецојевић –

Ена, Ћук, Пас
Михаела Стаменковић –

Гено
Никола Керкез

* У сарадњи са Пулс театром Лазаревац

РЕЧ РЕДИТЕЉКЕ

У дубокој, пространој, мекој и мирисној шуми родило се лане Бамби. Прва особа коју је Бамби угледао, када је дошао на свет, била је мама. Она му је помогла да стане на ноге, штитила га од суровог света и волела свим срцем. Мама га је научила да буде храбро лане које, у својој борби за опстанак, никада не одустаје и никада се не предаје. Ипак, једног зимског дана, у шуму, међу срне, дошао је ОН. И мали Бамби никада више није видео своју маму. Остао је сам и бескрајно тужан. Али, смрт није крај. Бамби схвата да мајчина љубав остаје са њим и у њему, а сећање на маму никада не бледи. Та огромна љубав, која живи и после смрти и као анђео чувар бди над њим, помогла је Бамбију да не буде усамљен, утешила га је, дала му је снагу да поново стане на ноге и настави даље да корача кроз живот. И зато, „Бамби“ није представа о смрти, већ је представа о љубави.

РЕЧ ДРАМАТУРГА

Све би да буде по његовом. Хоће да има. Каже да не краде а ипак узме све што нађе и без питања односи са собом. Воли кад је јачи, слабијима се руга. Ако га питате што то ради брани се да није он, лаже, измишља, криви друге. Такав је Он. Још каже да на све има право јер је он Човек и све што постоји треба да служи њему. Сунце, звезде, реке и шуме, све постоји само да му служи, у ствари, чак и не постоји, нема никаквог смисла ако Њега нема. Али, доћи ће крхко лане. Нечујно, налик на сенку што мази храпав врат храстова у шуми. Ослободиће Сунце и звезде, јутарње магле и шум лишћа високо у крошњама. Рећи ће му НИСИ ТИ ОНО ОКО ЧЕГА СЕ СВЕ ВРТИ. И зваће се Бамби.

БИОГРАФИЈЕ АУТОРА

Бојана Лазић је рођена 1977. у Београду. Режирала је преко 30 представа у земљи и иностранству и добитница је неколико театарских награда.

Угљеша Шајтинац
Писац за децу и одрасле. Пише приче, романе, драме а некад и песме.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com