Слободно време

ШЕСТ НАГРАДА ПРЕДСТАВИ „ПАЛЧИЦА“

УЗ ГРАН-ПРИ ЈОШ ПЕТ НАГРАДА НА 13. ФЕСТИВАЛУ ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА СРБИЈЕ „МАЛИ ЈОАКИМ“

На 13. фестивалу представа за децу професионалних позоришта Србије „Мали Јоаким“ који је одржан у Грачаници, представи „Палчица“ Позоришта лутака Ниш додељено је шест награда:

  1. Гран-при „Мали Јоаким“;
  2. Награда „Мали Јоаким“ за режију Драгани Милошевски Попов;
  3. Награда „Мали Јоаким“ за сценографију Зорани Петров;
  4. Награда „Мали Јоаким“ за костимографију Стефану Савковићу;
  5. Награда „Мали Јоаким“ за глумачко остварење Александри Павловић за улогу Палчице;
  6. Специјална награда за више епизодних улога Јелени Ђорђевић;

У образложењу стручног жирија који је заседао у саставу Јелена Јањатовић, костимограф, Љубиша Баровић, глумац и Борис Тодоровић, редитељ, наведено је: „Представа јасног и доследно спроведеног концепта, модерног израза и естетске усклађености, која лако и прецизно комуницира са публиком“.

Сагледавајући селекцију овог издања фестивала, жири истиче да је „приметан ангажман у погледу истраживања нових форми у представама за децу, како продукцијских, тако и у погледу глумачких изражајних средстава.“

По мотивима бајке Х.К.Андерсена текст за представу „Палчица“ написала је Милена Деполо, режију потписује Драгана Милошевски Попов, сценографију Зорана Петров, костиме Стефан Савковић, музику Срђан Марковић, кореографију Небојша Громилић, док је лектор била Наташа Илић. Глумачки ансамбл је на фестивалу наступао у саставу: Александра Павловић, Марија Цветковић, Јелена Ђорђевић (к.г), Срђан Миљковић и Лазар Николић (к.г).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com