Слободно време

Шеста недеља Малог Позоришта „Душко Радовић“ на интернету

Мало Позориште „Душко Радовић“ Вам и ове недеље на интернету припрема узбудљиве приче, чаробне звукове и фантастичне призоре. Као и прошле недеље, тема програма биће некада мирно а некада бурно море, и чудесни и мистериозни морски свет!

Капетан Џон Пиплфокс – у новом миленијуму

У среду у 19:00, у оквиру емисије „Бајка у 7“, спустићемо се у дубине скривеног морског царства и слушаћемо други део бајке „Мала сирена“ Ханса Кристијана Андерсена. Сазнајте како се завршава прича о љубави морске прицезе према копненом принцу, и доноси ли идиличан крај као у Дизнијевој адаптацији, или неки мало другачији. Уз сваку бајку, долазиће и пропратни текст о писцу, композитору музике, као и самој бајци, уз предлоге како да слушање бајке учините што занимљивијим и интерактивнијим – у овој епизоди настављамо са Чајковским, великим руским композитором из периода романтизма. Бајке чита и оживљава добро познати глас глумице Владиславе Ђорђевић, а дизајн звука потписује Павле Гајић.

У петак у 17ч, кроз сторије на инстаграм страници Малог позоришта, придружите нам се на „Малом путовању кроз историју уметности“ – ваши коментари и утисци играју важну улогу у одвијању путовања, која се одвијају кроз простор, али и кроз време! Путујемо у најразличитије земље, али и најразличитије године историје човечанства, и упознајемо велике уметнице и уметнике и њихово животно дело. Ваши водичи на овом културном сафарију су Лили Перовић, званични водич музеја Лувр и Орсеј, и Ђорђе Косић, драмски писац и драматург. До сада смо путовали кроз живот и дело Виже Лебрен, Жак Луј Давида, Албрехта Дирера и Ђузепа Арчимболда. У новој епизоди „Малог путовања кроз историју уметности“, правимо промену у курсу наше лађе и кормило окрећемо од сликарства ка скулптури, те причамо о Ники са Самотраке, мермерној скулптури из доба хеленизма, настале у част грчкој богињи победе. Које све приче крије ова древна фигура исклесана пре више од две хиљаде година? Придружите нам се у петак и сазнајте!

На крају, у недељу у 12ч, позориште долази у Ваше домове! Мало позориште „Душко Радовић“ емитоваће сваке недеље снимак једне позоришне представе, са садашњег или некадашњег репертоара. Овога пута, у питању је представа „Капетан Џон Пиплфокс – у новом миленијуму“, рађена по чувеној радио драми Душана Радовића, а у режији и адаптацији Милорада Милинковића. Ову духовиту причу о славном морском капетану, његовој шепртљастој посади и њиховом обрачуну са морском немани, ауторски тим представе сместио је у 21. век и актуелизовао кроз увођење лика једанаестогодишњег дечака, кроз чије очи доживљавамо целу причу из једне савремене перспективе.

Останите код куће, чувајте себе и друге – Мало позориште долази код Вас!

Емитовања на YТ каналу Малог позоришта „Душко Радовић“:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com