Слободно време

ТРИ НАГРАДЕ НА ДЕСЕТОМ МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ЛУТКАРСТВА У ПОДГОРИЦИ

Позориште лутака Ниш у Подгорици, 2023.

На јубиларном Десетом међународном фестивалу луткарства – Подгорица, Црна Гора 2023, представи „Вук и седам јарића“ у режији Давора Драгојевића додељене су три награде:

  • Награда за глумачко мајсторство Даворину Динићу за улогу Вука;
  • Награда за најбољу оригиналну музику Веселину Френкију Богићевићу;
  • Награда дечијег жирија за најбољу представу;

У такмичарском програму учествовала су позоришта из Северне Македоније, Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске и Србије. Стручни жири заседао је у саставу Горан Булајић, редитељ и драматург из Црне Горе, Александар Алек Родић, дипломирани глумац и композитор из Србије и Владимир Лазовски, глумац у позоришту за децу и младе у Скопљу из Северне Македоније, док је дечији жири бројао 10 чланова.

Председник стурчног жирија Горан Булајић на завршној свечаности истакао је: „Јубиларни Десети међународни фестивал луткарства протекао је у доброј организацији, истинској позоришној радости и сви смо скупа били у прилици да видимо шест представа из пет држава. Имали смо тежак задатак да од квалитетног програма одаберемо најбоље.

Представу „Вук и седам јарића“ пратило је невероватно интересовање подгоричке публике. За оба извођења у оквиру званичног програма формирани су дугачки редови пред билетарницом, а родитељима је упућена молба да мању децу држе у крилу како би што више гледалаца могло да дође до карата. Само у једном дану представу је видело преко 1.200 гледалаца који су глумце испратили овацијама. У оквиру пратећег програма фестивала представа је изведена и пред публиком у Рожајама.

Глумачком ансамблу ове представе које чине Даворин Динић, Марија Цветковић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Милјковић, Јелена Ђорђевић и Теодора Стојковић било је ово прво фестивалско учешће након премијере која је одржана 7. јуна.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com