Слободно време

„ТРИ ПРАСЕТА“ И 50-ТИ ПУТ „УЛИЦА ТРА-ЛА-ЛА“

„ТРИ ПРАСЕТА“ И ПЕДЕСЕТО ЈУБИЛАРНО ИЗВОЂЕЊЕ ПРЕДСТАВЕ „УЛИЦА ТРА-ЛА-ЛА“

На матичној сцени Позоришта лутака ове седмице биће одигране две представе:

Три прасета (фото: архива Позоришта лутака Ниш)
Четвртак 22. април, 18.00, „Три прасета“

Mодерна прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Цветна ливада је њихово омиљено место за игру. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. Али три прасета су успела да се спасу. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће
од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успео да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Улоге тумаче: Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.

Улица тра-ла-ла (фото: Позориште лутака)
Недеља, 25. април, 11.30, „Улица тра-ла-ла“, педесето јубиларно извођење

„Улица тра-ла-ла“ комбинује различите технике сценског израза. Иако луткарска, садржи и елементе живе игре, плеса, певања као и мултимедијалних видео садржаја. Прича нас води кроз живот једног сасвим обичног господина, којег су сви називали „господин Баксуз“. У његовом крају се десила права еколошка катастрофа јер су људи посекли дрвеће и уништили природу, како би на том месту направили велике, сиве и неугледне зграде. У жељи да реши тај проблем, господин Баксуз креће да сам очисти околину али га у томе спречава једна јако чудна околност, да и његова кућица не жели више да живи у том крају и због тога га свуда прати и омета у његовој намери.

Улоге тумаче: Наташа Ристић, Срђан Миљковић и Даворин Динић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com