Слободно време

„ТРИ ПРАСЕТА“ и „КОРЊАЧА И ЗЕЦ“ НА РЕПЕРТОАРУ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће две представе:

Четвртак, 23. септембар, 18.00
„Три прасета“

Три прасета (фото: архива Позоришта лутака Ниш)

Mодерна прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Цветна ливада је њихово омиљено место за игру. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успео да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.

Недеља, 26. септембар, 11.30
„Корњача и зец“

Корњача и зец (фото: Позориште лутака)

Јунаци представе Сем и Џим су последњи представници својих породица у хиљадугодишњој расправи о томе ко је бржи, зечеви или корњаче. Обојица тако надмени и поносити, налазе се једног дана на пропланку шуме како би једном за свагда тркањем решили ко је бржи. Када се трка, у којој обојица побеђују, заврши, схватају сав бесмисао њихове расправе и увиђају да су пријатељство и слога много битнији од икакве трке.

Представу је режирао Давид Алић, а улоге тумаче Тома Бибић и Дејан Гоцић.

Представе се одржавају уз поштовање свих епидемиолошких мера.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com