Слободно време

„Три прасета“ и „Паткица Жуткица“ на репертоару Позоришта лутака

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће две представе:

Три прасета (фото: Арт Ниш)
Четвртак, 15. октобар, 18.00, „Три прасета“

Прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успео да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Представу је режираo Зоран Лозанчић, а улоге тумаче: Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.

Паткица Жуткица (фото: Вања Кесер)
Недеља, 18. октобар, 11.30, „Паткица Жуткица“

Представа „Паткица Жуткица“ намењена је најмлађој публици. На занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима и самим тим је одличан избор за први сусрет деце са позориштем. Представа им омогућава са додатно, активно учествују у њој и на тај начин код њих развија осећај за праведност, пријатељство, саосећајност и подстиче их да буду храбри, сложни и јаки.

Представу је режирао Дејан Гоцић који и тумачи једну од улога, а поред њега у представи играју и Јелена Ђорђевић и Тома Бибић.