Слободно време

„Три прасета“ и „Вук који је испао из књиге“ на репертоару Позоришта лутака

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће две представе:

Три прасета (фото: Позориште лутака)
Четвртак, 24. септембар, 18.00, „Три прасета“

Прича о другарству, љубави и заједништву. Три прасета – Буцко, Муцко и Гуцко живе безбрижно не слутећи да им се може догодити било какво зло. Међутим, на три “добра залогаја“ око баца злоћудни и прождрљиви вук. У намери да доскоче вуку, одлучују да свако од њих сагради своју кућицу. Једно прасе је направило кућицу од сламе, друго од прућа, а треће од цигала. Две кућице, од сламе и прућа, вук је успео да поново поруши. Али трећа се показала као превелики залогај чак и за тако опасног “створа“ као што је вук. Дошао је крај сталном бежању. Срећни и безбрижни, али много опрезнији, прасићи настављају да живе у слози.

Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче: Светлана Михајловић, Татјана Миленковић, Дејан Гоцић и Слободан Миљковић.

Вук који је испао из књиге (фото: Позориште лутака)
Недеља, 27. септембар, 11.30, „Вук који је испао из књиге“

Јунак приче је наоко страшни вук, који је случајно испао из полице са књигама, у соби у којој дрема велики мачак. Бежећи од мачка, вук покушава да се врати у своју књигу, али, ни у једну причу се не уклапа: у причу о овчици Аски стигао је прерано, затим прави збрку са стакленом ципелицом у бајци о Пепељуги, потом неславно прође у мачевалачком обрачуну из приче о три мускетара, после још наљути барона Минхаузена, а онда га још умало не поједе велики кинески змај… И то баш пред сам крај! А да ли ће на крају вук ипак пронаћи своје право место?

Представу је режирао Драгослав Тодоровић, а улоге тумаче: Младен Милојковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Дејан Гоцић, Јелена Ђорђевић и Биљана Раденковић уместо Марије Цветковић која иначе глуми у представи.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com